Expoziţie inedită: „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”

Expoziţie inedită: „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”

Expozitie in Piata Unirii

Sala mare a Primăriei Oradea va găzdui conferinţa „La datorie pentru România Mare: Generalul Traian Moşoiu”. La finalul evenimentului, în Piaţa Unirii se va desfăşura vernisajul expoziţiei „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 2 iulie, de la ora 17.00, Primăria Municipiului Oradea, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor şi Muzeul Judeţean de Istorie Braşov orgenizează conferinţa „La datorie pentru România Mare: Generalul Traian Moşoiu. Evenimentul se va încheia cu expoziţia „Regina Maria, ambasador irezistibil al istoriei şi artei populare româneşti”, care va putea fi admirată de public zilnic, în perioada 2-18 iulie, în Piaţa Unirii.

Expoziţia cuprinde şi o selecţie de imagini din ilustraţia cărţilor pentru copii scrise de Regina Maria, lucrări care abundă în desene inspirate din imaginea costumelor tradiţionale româneşti şi a obiectelor împodobite cu motive populare.

Contextul istoric al proiectului este prezentat prin realizarea unei expoziţii outdoor de fotografie istorică despre Regina Maria şi dragostea sa pentru arta populară românească.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările