Experiment OTL! Cine e mai iute în trafic: bicicleta, mașina sau tramvaiul?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomerația din Oradea devine pe zi ce trece o problemă tot mai greu de combătut și care dă bătăi de cap șoferilor, în special. Din acest motiv, mass-media locală a fost invitată să participe astăzi la un experiment organizat în cadrul Săptămânii Mobilității Europene, dar, de această dată, ca protagoniști.

Echipele participante vor porni de la sediul OTL situat pe strada Atelierelor nr.12 și din fața Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu. Startul va fi dat la ora 13.00 și din fiecare punct vor porni câte trei echipe de jurnaliști. Potrivit purtătorului de cuvânt, Carmen Tocuț, participanții vor concura cu bicicleta, cu mașina și cu tramvaiul. La final, jurnaliștii vor se vor opri în fața primăriei, unde va fi desemnată echipa câștigătoare.  „Bicicliștii vor avea următorul traseu: de la Spitalul Municipal - Coneliu Coposu, Bulevardul Decebal, pista de biciclete de pe malul Crișului Repede și Piața Unirii, iar cei care vor porni de la sediul OTL vor circula pe strada Atelierelor, Dimitrie Cantemir, Parcul 22 Decembrie, Horea și Piața Unirii", a informat Carmen Tocuț, purtătorul de cuvânt al OTL.

Cu bicicleta, cel mai rău

Bicicliștii spun că ei sunt cei mai defavorizați în trafic din cauză că șoferii nu sunt atenți și riscă să fie loviți sau acroșați în orice clipă. De asemenea, pe pistele special amenajate pentru bicicliști circulă pietonii, iar pe trotuar bordurile înalte nu le permit să traverseze strada cu bicicleta.

Tot cu acest prilej, Agenția de Protecția Mediului Bihor îndeamnă orădenii să-și lase și ei mașinile în garaj și să circule cu bicicletele, măcar pentru o zi și pot face un tur al orașului pe bicicletă.  Acțiunea este organizată cu prilejul "Săptămânii Mobilității Europene", eveniment care se desfășoară sub deviza "Călătorind inteligent, trăieşti mai bine!". "Tema din acest an promovează mobilitatea şi sănătatea populaţiei prin folosirea bicicletei, a mersului pe jos şi a mijloacelor de transport în comun", se arată într-un comunicat al APM Bihor.

Cum protejăm stratul de ozon

"Fiecare bihorean poate contribui la protejarea stratului de ozon prin respectarea unor reguli simple cum ar fi: să privească atent eticheta produselor pe care le cumpără şi să caute alte alternative care să reducă sau să elimine emisiile de substanţe care pot provoca efecte adverse ale stratului de ozon, să nu folosească acasă sau la locul de muncă echipamente care funcţionează cu substanţe care distrug stratul de ozon, să nu cumpere şi să nu utilizeze extinctoare cu haloni fără discernământ şi să nu le descarce în atmosferă, să predea frigiderele, congelatoarele, aparatele de aer condiţionat şi alte utilaje frigorifice vechi agenţilor economici specializaţi care pot recupera şi apoi distruge cloroflorocarburile", se mai arată în comunicatul APM.

Citiți cine a ajuns primul la destinație în Adevărul de Seară de mâine

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite