Evaluare Nationala 2016. Subiectele de examen, publicate de Ministerul Educaţiei pe subiecte.edu.ro

Evaluare Nationala 2016. Subiectele de examen, publicate de Ministerul Educaţiei pe subiecte.edu.ro

Evaluarea Nationala 2016

Începe Evaluarea Natională 2016 pentru absolvenţii clasei a VIII-a. Primul examen, cel la Limba si literatura română va avea loc pe 27 iunie. Elevii de clasa a VIII-a vor continua probele scrise de la Capacitate 2016 cu examenul de Limba şi literatura maternă pe 28 iunie, iar ultimul examen va fi pe 29 iunie, la Matematică.

Înscrierea la evaluarea naţională a avut loc în perioada 15 - 17 iunie 2016. Potrivit informaţiilor furnizate de Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, în Bihor s-au înscris la evaluare 4704 elevi, din numărul total de 5.030 elevi care au absolvit clasa a VIII-a.

Conform aceleaşi surse, în judeţul nostru există 128 de centre de examen şi un Centru Zonal de Evaluare, unde vor fi corectate lucrările provenite însă dintr-un alt judeţ. În plus, până ieri, au fost aprobate 11 cazuri speciale. Este vorba în general despre elevi cu probleme de sănătate.

“În cazul unui elev cu probleme oftalmologice, spre exemplu, se poate aproba redactarea lucrării cu caractere mai mari sau mărirea timpului de examen. Dacă un absolvent are mâna în ghips sau este imobilizat, poate dicta rezolvarea subiectelor unui profesor asistent. 11 cazuri speciale sunt aprobate până în acest moment”, a explicat, vineri, Claudiu Damian.

Evaluare Nationala 2016. Calendar

Prima probă începe luni, 27 iunie, Limba şi literatura română - probă scrisă, urmând ca în 28 iunie să aibă loc proba la Limba şi literatura maternă - probă scrisă, iar în 29 iunie matematica - probă scrisă.

În data de 1 iulie va avea loc afişarea rezultatelor (până la ora 16), tot în 1 iulie putând fi depuse contestaţiile (orele 16.00 – 20.00). Rezolvarea acestora a fost prevăzută pentru perioada 2-4 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 iulie.

Subiectele primite de elevii care susţin Evaluarea Naţională de la clasa a VIII-a vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro. 

Evaluare Nationala 2016. Promovabilitate

Anul acesta, promovabilitatea la simularea evaluării naţionale a fost de 42,51%. Dezastrul a fost la matematică, unde doar 28,23% au luat note de trecere. La fel ca anul trecut, notele la simulare înregistrate în Bihor au fost foarte mici.

Doar 42,51% din cei 5.485 de elevi au luat o notă care să le permită să ajungă la liceu, dintre care cele mai bune rezultate au fost la limba maternă (în general limba maghiară), 73,58%. La Limba română au luat notă de trecere 56,21%, în timp ce la matematică doar 28,23%.

Anul trecut, de la o rată de promovabilitate de 47% la simulare s-a ajuns la  79,80 % la examen, cu o creştere de 6,3% comparativ cu rezultatele din 2014.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările