Elevii orădeni pot afla cum să-și crească șansele pentru o bursă de studii în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii orădeni interesați să studieze în străinătate au ocazia să afle ce oportunități le oferă universitățile din Statele Unite ale Americii și ce trebuie să conțină un dosar de admitere.

Anca Olar, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Emanuil Gojdu, a dat examenul pentru Cambridge, în ultima sesiune organizată la Oradea, în luna iunie, pentru că se gândește la posibilitatea de a studia în străinătate. "Sunt elevă la matematică-informatică bilingv și am decis să dau testul pentru că este un pașaport pentru viitor, indiferent că este vorba de studii, burse sau un job în străinătate. Mă gândesc și la varianta de a urma studiile în afară, după ce termin liceul", a spus eleva în vârstă de 18 ani.

Ce au de făcut elevii care vor să studieze în străinătate

Elevii din Bihor și profesorii de limba engleză sunt invitați la o întâlnire cu reprezentanții Comisiei Fulbright și ai Asociației Eurolingva, pentru a afla unde își pot depune dosare pentru burse de studiu în străinătate. Profesorii de limba engleză se vor întâlni cu reprezentanții celor două asociații luni, de la ora 14.00, la Inspectoratul Școlar. Elevii care vor să studieze în străinătate sunt așteptați marți, de la ora 12.00, în Sala festivă a Colegiului Național "Emanuil Gojdu". Ei vor afla și care sunt elementele cele mai importante ale dosarului de admitere, respectiv scrisoarea de recomandare și eseul, ce trebuie să conțină fiecare în parte, și certificatele lingvistice obligatorii pentru dosarul de admitere.

Cele două întâlniri sunt organizate de Inspectoratul Școlar Județean Bihor cu ocazia lansării de către Comisia Europeană a programului "Youth on the move - Tineretul în mișcare", program ce își propune să promoveze bursele de mobilitate acordate elevilor, studenților și profesorilor care doresc să studieze,  să se formeze sau să desfăşoare activităţi de voluntariat în altă țară.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite