Două autocare cu elevi şi părinţi din Bihor s-au întors din Italia. Au fost aşteptaţi de medici în Vama Borş

Două autocare cu elevi şi părinţi din Bihor s-au întors din Italia. Au fost aşteptaţi de medici în Vama Borş

FOTO: adevarul.ro

Două autocare cu elevi şi părinţi din Bihor care au fost într-o vacanţă în nordul Italiei, zonă afectată de coronavirus, au ajuns duminică seara în Vama Borş, toţi excursioniştii fiind consultaţi de medici epidemiologi şi plasaţi în carantină, la domiciliu, pentru 14 zile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, cele două autocare cu elevi şi părinţi au fost într-o excursie în Veneţia. 
 
"Medicii epidemiologi au luat datele tuturor persoanelor şi le-au triat, pentru a vedea dacă au sau nu simptome. Dacă nu, procedura în acest moment prevede că le recomandăm 14 zile de carantină la domiciliu", a declarat Daniela Rahotă. 
 
Directorul susţine că nu există informaţii că vreunul dintre pasageri ar avea simptome.
 
Procedurile pentru gestionarea unor eventuale situaţii au fost dezbătute duminică, la Prefectura Bihor, unde prefectul Dumitru Ţiplea a convocat o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În urma şedinţei, s-a decis ca medici DSP Bihor să asigure permanenţa pentru toate punctele de trecere a frontierei din Bihor dar şi plasarea unui container pentru o eventuală carantină, dacă va intra în ţară vreo persoană cu simptome de îmbolnăvire.
 
Tot prin Vama Borş va intra în ţară un grup de circa 50 de elevi ai unui liceu din Alba Iulia care s-a aflat în ultimele zile în zona italiană Veneto. Copiii se întorc în ţară la cererea părinţilor, care s-au panicat de răspândirea cazurilor de coronavirus în această zonă a Italiei.
 
Totodată, în vama Borş urmează să ajungă şi un autocar cu 45 elevi din Alba Iulia, care la rândul lor se întorc din aceeaşi regiune Veneto. NIci unul dintre ei nu are simptome febrile.
 
Mădălina Bura, patronul firmei de transport BMW Tours, care aduce în România grupul de elevi din Alba Iulia, dar şi un grup de orădeni, spune că toţi turiştii sunt în stare bună. "Noi asigurăm transportul lor, dar toată lumea se simte bine, nimeni nu are nicio problemă", a declarat Bura, duminică, pentru ebihoreanul.ro
 
În autocarul cu turişti din Oradea se aflau circa 40 de persoane, toate adulte, dar pe drum spre România mai este cel puţin un alt autocar, al altei firme, cu elevi din municipiul de pe Crişul Repede, care a ajuns în Borş luni dimineaţă, în jurul orei 5.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: