Documentaţia pentru Autostrada Suplacu de Barcău-Borş, trimisă la SEAP. Care este valoarea contractului

Documentaţia pentru Autostrada Suplacu de Barcău-Borş, trimisă la SEAP. Care este valoarea contractului

Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia celor aproximativ 60 de kilometri ai Autostrăzii Suplacu de Barcău - Borş a fost transmisă spre SEAP, în vederea publicării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul este format din trei loturi: Suplacu de Barcău-Chiribiş (26 de km), Chiribiş-Biharia (29 de km) şi Biharia-Borş ( 5 km).

“Cu o valoare însumată de peste 215 milioane de euro, fără TVA, contractul urmează să prevadă o perioadă de proiectare de 6 luni şi o perioada de 18 de luni pentru construcţie. Perioada  de garanţie a lucrărilor, prevăzută în documentaţie, este cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de opţiunea afertanţilor. Pentru acest proiect, prevăzut în Master Planul General de Transport, ofertele trebuie depuse într-un interval de 3 luni din momentul publicării”, se arată în comunicatul transmis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La fel ca alte documentaţii scoase la licitaţie anul acesta de CNAIR S.A., contractul pentru segmentul Suplacu de Barcău- Borş va conţine o serie de condiţii stricte printre care: eliminarea posibilităţii judecării litigiilor la Curtea de Arbitraj de la Paris, eliberarea autorizaţiei de construcţie doar după avizarea proiectului tehnic precum şi stabilirea clară a nivelului sancţiunilor aplicate Antreprenorului, în cazul în care acesta nu respectă termenele şi calitatea lucrărilor.

Segmentul Suplacu de Barcău – Borş face parte din Autostrada Transilvania şi urmează să asigure legătura dintre Vestul României şi Ungaria, prin Vama Borş.

 

citeste totul despre: