Directorul Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna" din Oradea a fost arestat pentru 30 de zile

Directorul Colegiului Tehnic

Razvan Vonea a fost arestat

Răzvan Vonea, directorul Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna" din Oradea a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Bihor, după mai multe ore de audieri, Vonea fiind reţinut, luni seara, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au dispus urmărirea penală a lui Răzvan Vonea pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu, cumpărare de influenţă, luare şi dare de mită. Din informaţiile furnizate de către anchetatori, Vonea rezolva  examene contra-cost, promova elevii care nu frecventau cursurile şcolii pe care o conducea, sau îi ajuta pe profesori să obţină note mari la examenele de inspecţie.

Răzvan Vonea este acuzat inchiar şi de încercarea de fraudare a examenului de Bacalaureat.

Inspectoratul Şcolar Bihor a reacţionat în cazul directorului Vonea. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, “Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a hotărât încetarea detaşării acestuia din funcţia de director, începând cu 8 iulie 2014”.

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: