Dieta revoluţionară care ne scapă de kilogramele în plus. Cum explică specialiştii faptul că în acest caz nu ne îngrăşăm la loc după oprirea curei

Dieta revoluţionară care ne scapă de kilogramele în plus. Cum explică specialiştii faptul că în acest caz nu ne îngrăşăm la loc după oprirea curei

Dieta da rezultate garantate

Este considerată cea mai eficientă dietă dintre toate, deoarece studiile efectuate au demonstrat că rezultatele obţinute în urma regimului se menţin în timp, imprimând pacientului obiceiuri sănătoase, care conduc la adoptarea unui stil de viaţă echilibrat.

„Protocolul S.D.M. al Dietei Proteice (DP), denumirea europeană a metodei lui Blackburn modernizată, este un protocol medical care are la bază un concept dietetic complex şi se realizează în trei faze distincte şi successive care conduc la scădere în greutate fără pierderea echilibrului alimentar.”, explică doctor Marieta Lestyan, medic specialist la Elite Life.

Prima fază

Cuprinde perioada de scădere în greutate care asociază o dietă cu conţinut caloric foarte scăzut (VLCD < 800 calorii), hipoglucidică (circa 50 g de glucide pe zi) şi hipolipidică (între 12 şi 15 g de grăsimi mono- şi polinesaturate). O integrare cantitativă normo-proteică obţinută prin alimente proteice pre-asimilabile S.D.M. cu o înaltă valoare biologică (aport proteic 1 g la 1.5 g per kg greutate ideală). O suplimentare micronutriţională conformă cu necesităţile biologice ale organismului uman. Cu o durată variabilă, în funcţie de obiectivele ponderale vizate, aceasta permite o pierdere rapidă de masă grasă (cu păstrarea masei slabe a corpului, adică a masei musculare), în absenţa senzaţiei de foame şi oboseală, utilizând o cale metabolică şi fiziologică: cetogeneza controlată.

A doua fază

Dr. Lestyan descrie a doua ca una de tranziţie, în cadrul căreia asistăm la o reintroducere graduală a alimentelor, atât din punct de vedere cantitativ (prin creşterea progresivă a raţiei calorice), cât şi din punct de vedere calitativ (prin reintroducerea progresivă a glucidelor cu indice glicemic mediu/scăzut pentru evitarea oscilaţiilor nivelului de secreţie insulinică responsabil de lipogeneză). Această fază, de aceeaşi durată ca şi cea de slăbire în greutate, are un dublu scop: evitarea re-creşterii în greutate şi reeducarea pacientului în sensul unei alimentaţii corecte.

A treia fază

În acest punct se urmăreşte redobândirea echilibrului alimentar pe parcursul vieţii, prin asocierea unei diete echilibrate (de exemplu, dieta mediteraneeană în alimentaţia obişnuită) şi activitatea fizică personalizată.

Numeroase lucrări ştiinţifice, publicate în cele mai prestigioase reviste internaţionale, au confirmat eficienţa, siguranţa şi „complianţa” optimă a metodei, precum şi bunele rezultate înregistrate pe termen lung .

Această metodă modernă de tipul VLCD (very low calorie diet), cu conţinut scăzut de proteine (Dieta Proteică) este sigură doar atunci când este ţinută sub control medical. Reprezintă un tratament sigur şi extrem de simplu al obezităţii, chiar şi în stadii avansate, rezultatele menţinându-se pe termen mediu şi lung. În România, dieta S.D.M. poate fi testată la Elite Life, în Oradea.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: