Dieta cu cireşe. Cum te ajută să-ţi reglezi metabolismul fructele vedetă ale verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cană de cireşe fără sâmburi are 97 de calorii (potrivit USDA, baza de date naţională pentru nutrienţi din SUA), fructe care sunt bogate în fibre dietetice, oferind 12% dintre cele 25 de grame de fibre recomandate zilnic pentru femeile adulte şi 8% dintre cele 38 de grame recomandate pentru bărbaţii adulţi.

Cireşele sunt compuse din peste 70% apă, iar restul reprezintă o adevărată comoară: au vitaminele B1, B2 şi B6), C, care oferă energie, magneziu, provitamina A precum şi multe minerale, cum ar fi calciu, fier, fosfor, acid pantotenic, contribuind astfel în mod natural la reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale. 

Tot în cireşe găsim şi antocianii, elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant, care împiedică acţiunea distructivă a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor şi ADN-ului, ferindu-ne de boli grave, precum cancerul sau bolile de inimă

De asemenea, cireşele au conţinut ridicat de betacaroten (conţin de 19 ori mai mult betacaroten faţă de căpşuni şi afine), care ajută  foarte mult la stoparea procesului de îmbătrânire, protejând pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete, şi melatonină, hormon care reglează  ceasul biologic şi delimitează ciclurile de somn.

ATENŢIE:    Pentru cei cu probleme cardiace şi renale, consumul de cireşe este recomandat doar în cantităţi moderate. Fructul conţine de potasiu care, ajuns în cantităţi mari în organism,poate duce la hiperpotasemie, având ca simptome amorţeli ale membrelor inferioare şi superioa­re sau chiar imposibilitatea de a le mişca, similar unui accident vascular, accentuarea bătăilor inimii şi leşin.  . 

Dieta restrânsă

Dimineaţa, pe stomacul gol, se consumă minim 100 grame de cireşe, această cantitate urmând să crească treptat, astfel încât, în cea de a treia săptămână, să se ajungă la 500g de cireşe.

Alte 300 de g de cirese se vor împărţi în trei părţi şi se vor consuma până la prânz. În timpul curei cu cireşe este recomandată să nu fie incluse în mesele zilnice grăsimi animale, zahăr sau alcool iar prânzul şi cina vor fi uşoare. 

Alţi nutriţionişti recomandă ca, pe lângă cireşe, în timpul zilei să se consume şi 500 ml de ceai din cozi de cireşe, câte o cană la prânz şi la cină. 

Dieta exclusivă cu cireşe

Este recomandată persoanelor fără probleme de sănătate şi se poate ţine timp de trei-patru zile în care se vor consuma numai cireşe, aproximativ 1 kilogram pe zi, iar între mese doar apă. Fructele se vor consuma în mai multe porţii, pe parcursul unei zile.

Dieta pe bază de cireşe este recomandată nu doar pentru slăbire, ci şi în scop medical, persoanelor care suferă de boli hepatice, (echilibrează funcţia hepatică), persoanelor cu nivel scăzut de minerale, celor care suferă de oboseală, anemie, persoanelor cu afecţiuni biliare, adulţilor şi copiiilor cu deficit de dezvoltare sau creştere.

 Cremă anti-îmbătrânire

Fiind bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi, cireşele pot ajuta la curăţarea şi chiar întinerirea pielii dar şi la îndepărtarrea petelor întunecate de pe piele, apărută de la expunerea la soare. Pur şi simplu mixaţi câteva cireşe şi amestecaţi-le cu un vârf de turmeric şi o linguriţă de miere (se mai pot adăuga şi 2 linguriţe de iaurt organic, plus o jumătate de linguriţă de suc de lămâie, opţional). Aplicaţi această pastă timp de 10-15 minute şi apoi clătiţi faţa. Veţi vedea că reduce petele întunecate şi îmbunătăţeşte tonusul pielii! 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite