Dezastrul lăsat în urmă de urgia care a măturat un camping din Bihor. Un bărbat a murit, trei persoane sunt în stare gravă, zeci de copaci au fost scoşi din rădăcini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O persoana a murit in urma furtunii de duminica seara
O persoana a murit in urma furtunii de duminica seara

O furtună puternică a lovit duminică seara un sat turistic din judeţul Bihor. Zeci de plopi au fost smulşi din rădăcini. Mulţi arbori au căzut peste maşinile şi peste corturile dintr-un camping aflat la marginea localităţii Bulz. O persoană a murit, trei sunt în stare gravă, iar alte 13 sunt rănite.

Duminică seara, 23 iulie, în jurul orei 22.00, s-a dezlănţuit natura în localitatea bihoreană Bulz. Imediat după ce a început să plouă, a căzut grindină, iar apoi s-a format o vijelie care ar fi fost asemănătoare tornadelor, potrivit martorilor. 

Mai mulţi turişti aflaţi într-un camping din localitatea bihoreană au fugit şi au reuşit să ajungă în casele sătenilor, alţii rămânând în maşini sau în corturi. 

Un bărbat a murit, trei persoane sunt în stare gravă, suferind contuzii şi leziuni craniene sau toracice, în timp ce alte 13 turişti au fost răniţi. Pe durata mai multor ore, salvatorii au muncit prin măsuri aferente planului roşu de intervenţie.

Furtuna de la Bulz

“Dintre cele 16 persoane rănite, patru s-au prezentat cu mijloace proprii la unitatea de primiri urgenţe din Huedin, trei la UPU Oradea, iar restul de nouă au fost transportate de echipajele de pompieri medicale şi ale serviciului de ambulanţă. La faţa locului au fost prezenţi 57 de pompieri militari. Planul roşu a fost sistat, victimele asistate medical, transportate la spital, iar căutările s-au finalizat', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, cpt. Camelia Roşca.

Furtuna de la Bulz

Potrivit dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD, în ce priveşte două persoane, din cele trei aflate în stare gravă, ajunse la Spitalul Judeţean din Oradea, una dintre ele prezintă un traumatism cranian sever, iar a doua atât un traumatism cranian cât şi unul toracic.

Prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a precizat că acţiunile de căutare s-au încheiat şi că nu mai sunt alte victime.

Furtuna de la Bulz

'Nu mai este nimeni, turiştii care au mai rămas în camping au plecat de mult, în momentul de faţă se strâng echipamentele salvatorilor şi se retrag echipajele ISU, ale Poliţiei şi Jandarmilor. Au fost în total 90 de salvatori prezenţi', a declarat prefectul.

La momentul furtunii, în zonă, erau peste 100 de persoane.

Va mai recomandam:

VIDEO O furtună extrem de violentă a lovit o localitate din Bihor. Un om a murit, trei sunt în stare gravă şi mai mulţi turişti sunt răniţi

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite