Descinderi ale Parchetului Militar într-un caz cu contrabandă de ţigări. Un subofiţer a fost plasat sub control judiciar

Descinderi ale Parchetului Militar într-un caz cu contrabandă de ţigări. Un subofiţer a fost plasat sub control judiciar

Peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă au fost confiscate în urma percheziţiilor.

Un subofiţer din cadrul UM 01482 Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj, este cercetat sub control judiciar de procurorii Parchetului Militar Cluj - circumscripţia Oradea pentru contrabandă după ce a fost prins în flagrant, miercurea trecută, cu 290 de pachete de ţigări nemarcate asupra lui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Plutonierul major Florin Mocanu a intrat în atenţia procurorilor militari la începutul acestui an, fiind că se aproviziona cu ţigări de contrabandă de pe piaţa neagră pe care, apoi, le vindea pe traseul Marghita - Şimleul Silvaniei, în drum spre serviciu, dar şi în localitatea din judeţul Sălaj, respectiv în unitatea militară, fiind „ajutat de alte persoane, care fie preluau ţigările pentru alte persoane, fie colectau banii”, după cum reiese dintr-un comunicat al Parchetului Militar. 
 
În urma cercetărilor, procurorii militari au găsit şi sursa ţigărilor, dar şi clienţii subofiţerului, iar miercurea trecută, Mocanu a fost ridicat de anchetatori imediat după ce făcuse o tranzacţie cu o bihoreancă din Marghita de la care cumpăra de obicei, Hendre Eniko,  şi de la care a achiziţionat de astă dată 290 de pachete de ţigări Compliment, cu timbru neconform. 
 
După flagrant, echipaje formate din poliţişti ai Brigăzii de Operaţiuni Speciale, de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Jandarmi, sub supravegherea unui procuror militar au realizat patru percheziţii domiciliare declanşate atât la locuinţa subofiţerului cât şi la Hendre, respectiv la un alt marghitan, Cătălin Benţe, aflat şi el pe lista de clienţi ai femeii. 
 
În total, în urma percheziţiilor, au fost ridicate 2.024 de pachete de ţigări din mărcile Marvel, Compliment, Compliment Blue şi Jin Ling, toate cu timbru neconform. Totodată, din locuinţa lui Hendre Eniko au fost ridicaţi şi 10.000 lei, bani suspectaţi că provin din activitatea de contrabandă.
 
Atât militarul cât şi cei doi civili au fost conduşi, ulterior, la audieri, Mocanu şi Hendre fiind puşi sub urmărire penală pentru contrabandă şi plasaţi sub control judiciar. Ancheta nu s-a încheiat. În următoarele zile vor fi audiate câteva zeci de persoane, atât militari şi civili, bănuiţi că i-au fost complici subofiţerului, ajutândul să transporte şi să vândă ţigările, ori au făcut parte din lista lui de clienţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: