Deputaţii de Bihor Sonia Drăghici şi Petö Csilla pierd teren în faţa ANI

Deputaţii de Bihor Sonia Drăghici şi Petö Csilla pierd teren în faţa ANI

Sonia Drăghici

Instanţa Curţii de Apel Oradea a respins cererile de revocare a acuzaţiilor aduse de Agenţia Naţională de Integritate deputatelor Sonia Drăghici (PSD) şi Petö Csilla (UDMR).Cercetate pentru conflict de interese, fals în declaraţii sau incompatibilitate, acuzaţii formulate anul trecut în noiembrie, atât Sonia Drăghici, cât şi Petö Csilla, s-au declarat nevinovate şi au dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul social-democrat Sonia Drăghici a solicitat instanţei de judecată amânarea cauzei de mai multe ori pentru a putea studia înscrisurile din dosar. Sonia Drăghici este cercetată pentru că şi-a angajat fiul la cabinetul parlamentar, în perioada martie - iulie 2009, respectiv din 21 septembrie - până în noiembrie anul trecut.

„Nu mi se pare normal ce se întâmplă, din moment ce angajarea unei rude se practică încă din anii '90. Există o direcţie juridică în cadrul Camerei Deputaţilor care a dat aviz de legalitate angajării acestor persoane, chiar dacă sunt rude. Consider că întreaga situaţie este doar o chestiune de incompetenţă a celor de la ANI. Voi lupta până când voi demonstra că am dreptate", spune hotărâtă Sonia Drăghici.

Aceeaşi poveste

Petö Csilla Maria, deputat UDMR de Bihor, este acuzată că şi-a angajat fiica şef de cabinet la Biroul Parlamentar. Deputatul a propus angajarea şi a avizat contractul individual de muncă privind angajarea fiicei sale, Petö Csilla Dalma, începând  din februarie 2009. Acesta a primit în urma angajării  un salariu de aproximativ 8.175 de euro.

Parlamentarul consideră ca fiind nefondate acuzele ce îi sunt aduse de inspectorii de integritate. „Am solicitat anularea actelor pe motiv că nu sunt funcţionar public. Mai mult, am cerut instanţei ca până la pronunţarea unei sentinţe definitive să nu fiu obligată să-mi demit fiica, deoarece am nevoie de un om loial în campania electorală. În cine pot avea mai multă încredere dacă nu în copilul meu?", spune deputatul UDMR.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Oradea a dat o soluţie prin care respinge ca neîntemeiată cererea de revocare a acuzaţiilor, atât în cazul Drăghici, cât şi în cazul lui Petö Csilla Maria.

Cei doi deputaţi nu sunt singurii oameni politici din Bihor acuzaţi de conflict de interese. Inclusiv viceprimarul Oradei, Biro Rozalia, este acuzată de ANI de conflict de interese şi de abuz în funcţie, după ce a aprobat, în calitate de viceprimar, închirierea unui spaţiu central, la un preţ foarte mic, unei fundaţii în care este membru fondator.


citeste totul despre: