Decizia luată de magistraţi în cazul criminalului care şi-a ucis cu bestialitate prietenul

Decizia luată de magistraţi în cazul criminalului care şi-a ucis cu bestialitate prietenul

Sorin Rogia Foto-InfoOradea

Sorin Rogia, principalul suspect al tânărului găsit mort, cu capul zdrobit, pe malul Peţei, a primit mandat de arestare în lipsă din partea magistraţilor Tribunalului Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

La solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, judecătorii au emis astăzi un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Sorin Ioan Rogia.  Acesta este căutat de autorităţi după ce, în urmă cu mai bine de o săptămână, l-ar fi ucis cu sânge rece pe Radu Cătălin Bogdan, un tânăr de 27 de ani, găsit cu capul zdrobit într-un parc de pe malul Peţei. 

Mai multe echipaje de Poliţie au verificat zonele din aproprierea cimitirului municipal din Oradea şi campusului universitar. Poliţiştii au controlat grajduri şi clădiri dezafectate şi au periat întregul perimetru. Cadavrul victimei a fost găsit în dimineaţa zilei de 10 noiembrie, pe un spaţiu verde dintre blocurile de pe strada Grigore Ureche şi pista de biciclete de pe malul Peţei.

Un locatar din zonă a fost a alertat autorităţile, o echipă complexă de cercetare formată din poliţişti, criminalişti şi procurori ajungând la faţa locului. Tânărul, identificat ulterior ca fiind Radu Cătălin Bogdan, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit dezbrăcat, doar în lenjerie intimă, anchetatorii precizând că acesta prezenta mai multe lovituri cu un corp dur la nivelul capului.

Primele concluzii ale anchetei au arătat că este vorba despre un omor, procurorii menţionând, la câteva ore de la descoperirea cadavrului, că au un cerc de suspecţi, o parte din ei fiind audiaţi. Trupul neînsufleţit a fost găsit acoperit cu frunze, mai multe obiecte vestimentare fiind descoperite în apropiere. Toate au fost ridicate de specialişti, aceştia urmând să stabilească dacă au sau nu legătură cu victima. Sâmbătă, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor l-au pus oficial sub acuzare pe Sorin Ioan Rogia, fiul unui chirurg orădean, care, de atunci, este de negăsit.

Potrivit unor surse neoficiale, Radu Cătălin Bogdan şi Sorin Ioan Rogia au fost colegi de şcoală iar în ultima vreme îşi petreceau des timpul împreună. Despre Rogia apropiaţii spun că este o persoană cu tulburări de comportament, acesta fiind în evidenţa unor instituţii medicale specializate.

În vara acestui an, Sorin Rogia a fost trimis în judecată într-un dosar de distrugere, după ce ar fi incendiat mai multe tomberoane, RER Ecologic Service, Eurolevicom, Eurociv şi alte trei persoane fizice fiind părţi civile în caz.   

Te-ar putea interesa:

Dana Grecu renunţă la emisiunea din prime time-ul Antenei 3: În viaţă trebuie să iei decizii dincolo de ce îţi doreşti neapărat

citeste totul despre: