De la bal, la spital: Mireasa de la nunta cu 350 de invitaţi oprită de Poliţie are COVID-19. Toţi invitaţii intră în carantină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiul fostului şef al Poliţiei Bihor şi proaspăta lui soţie îşi vor petrece luna de miere în carantină. FOTO: Facebook
Fiul fostului şef al Poliţiei Bihor şi proaspăta lui soţie îşi vor petrece luna de miere în carantină. FOTO: Facebook

Toate cele peste 350 de persoane care au participat la nunta fiului fostului şef al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, vor intra obligatoriu în carantină după ce proaspăta noră a ex-poliţistului a fost confirmată cu Covid-19.

Tânăra s-a testat, luni, împreună cu soţul ei, pentru că intenţionau să plece în luna de miere, iar rezultatul în cazul ei a fost pozitiv. 

Iniţial, în cadrul anchetei epidemiologice declanşate în caz, tânăra, care e farmacistă la Spitalul Municipal din Oradea, a declarat un singur contact direct, pe proaspătul ei soţ, însă ulterior reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au aflat că fusese mireasă sâmbătă, motiv pentru care au reluat procedura, solicitându-le proaspeţilor însurăţei toată lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

În astfel de cazuri, explică şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, toate persoanele care au participat la eveniment vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

"În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină", a declarat Rahotă. 

Tânăra a fost evaluată medical şi primeşte tratament la domiciliu.

Nunta organizată sâmbăta trecută la Sala de Evenimente Opera Events din Oradea s-a lăsat cu scandal după ce poliţiştii sosiţi în control au găsit 356 de invitaţi la petrecere iar socrul mare, fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc, ar fi prezentat o listă incompletă. 

Ca urmare, poliţiştii au oprit nunta şi au legitimat toate persoanele care s-au aflat în incinta localului, sancţionându-l în final pe patronul sălii cu o amendă de 15.000 lei pentru încălcarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu Covid 19. 

Ulterior, atât reprezentanţii Poliţiei Bihor, cât şi cei ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au anunţat că s-a deschis un dosar penal în caz pentru zădărnicirea combaterii bolilor, organizatorii fiind acuzaţi că nu au respectat măsurile de prevenire a COVID-19, care permit prezenţa a maxim 150 de persoane la evenimente private, 50 în spaţii închise şi 100 în spaţii deschise.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Nuntă cu 350 de persoane, oprită la Oradea. Socrul mare, fost şef al Poliţiei Bihor, a ascuns lista cu invitaţi

Avertismentul lui Iohannis: Dacă ajungem în situaţia să nu mai fie suficiente măsurile din starea de alertă, atunci se impune starea de urgenţă

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite