Cum să transformi un sertar vechi în culcuş pentru animalul de companie. Super-ideea unei tinere din Bihor

Cum să transformi un sertar vechi în culcuş pentru animalul de companie. Super-ideea unei tinere din Bihor

Ce ar fi să-ţi transformi sertarul de la un dulap vechi într-un elegant culcuş pentru animalul tău favorit? Scapi de o piesă veche de mobilier căreia pur şi simplu nu-i mai găseşti locul în casă şi, dacă tot vin sărbătorile de iarnă, îi faci cadou micuţului tău favorit un pătuţ nou-nouţ.

Dacă îţi place să meştereşeti atunci va fi extrem de simplu, după cum spune bihoreanca Andrea Toth, pasionată de proiectele DIY (Do It Yourself - Fă singur!).
 


Ce ai nevoie? De un sertar, desigur, 4 picioruşe pe care le poţi cumpăra de la orice magazin de bricolaj, şuruburi ca să le prinzi de fundul sertarului, o bucăţică de şmirghel, culori acrilice sau orice vopsea pe bază de apă şi un lac, desigur tot pe bază de apă care se usucă repede-repede şi nu are miros, plus o pensulă. 
 
Sertarul se curăţă bine întâi cu o cârpă moale îmbibată cu alcool, pentru a îndepărta orice impuritate sau alte substanţe de pe suprafaţa mobile. Aşa vei afla şi tu ce defecte mai are lemnul, pe care trebuie să le repari (de obicei nu ai nevoie decât de un pic de chit de cuţit) .
 
După ce s-a uscat, finisezi. Cureţi cu un pic de şmirghel (întâi cu unul mai dur, apoi şi cu unul fin şi gata, poţi să te apuci de partea mai plăcută.
 


Ataşezi picioruşele şi vopseşti apoi pătuţul în culorile tale preferate. Poţi să pictezi, să foloseşti tehnici decoupage ori şablon. E proiectul tău, plăcerea ta, casa ta.
 
În final, când totul e gata, sigilezi cu un lac pe bază de apă (2-3 straturi ar trebui să ajungă). De ce lac pe bază de apă? Pentru că e ecologic, se usucă în maxim o oră şi nu are miros. 
 
Când suprafaţa lemnului s-a uscat (vei ştii pentru că nu se mai lipeşte) pătuţul e gata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: