Cum a salvat un trecător un jandarm atacat cu pietre. "Mulţumim cetăţeanului care nu a stat pasiv şi a ales să se implice!"

Cum a salvat un trecător un jandarm atacat cu pietre.

Foto: Jandarmeria Bihor

Un bărbat în vârstă de 30 ani s-a ales cu dosar penal pentru loviri după ce, miercuri după-amiaza, a atacat mai multe persoane în parcarea unui centrul comercial din Oradea, încercând să lovească cu pietre şi un jandarm care a intervenit să-l imobilizeze, agresorul fiind oprit în final cu ajutorul unui trecător.


Incidentul s-a produs miercuri după-amiaza. "Aflat în timpul liber, un coleg a observat în parcarea unui centru comercial din Oradea, un bărbat de aproximativ 30 de ani, care aparent fără niciun motiv a lovit o persoană vârstnică", a declarat, joi, pentru Adevărul.ro, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, sublocotenent Valeriu Macovei. 

Jandarmul, fără să stea pe gânduri, a coborât din maşină şi s-a îndreptat spre locul incidentului încercând să aplaneze conflictul.
 
Agresorul, în loc să se calmeze, a încercat să-l lovească şi pe acesta, ridicând două pietre şi îndreptându-se spre maşina jandarmului.
 
"A ameninţat că-i sparge parbrizul. În autovehicul se afla soţia jandarmului care văzând toată scena şi temându-se atât pentru viaţa ei, cât şi pentru copilul care urmează să-l nască, a coborât din maşină, încercând să se adăpostească", a mai spus Macovei. 
 
În acel moment, în ajutorul jandarmului a sărit un trecător care, dând dovadă de spirit civic, a ajutat la imobilizarea agresorului. O altă orădeancă, martoră la incident, a sunat la 112, pentru a cere ajutorul Poliţiei. 
 
"Mulţumim pe această cale cetăţeanului care nu a stat pasiv şi a ales să se implice alături de colegul nostru", a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor. 
 
Victima bărbatului, un orădean în vârstă de 68 ani, a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea iar agresorul a fost ridicat de poliţişti, pentru cercetări. "Este vorba despre un orădean de 30 ani, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: