Cum să prepari deliciosul salam de biscuiţi după o reţetă simplă. Secretele celui mai gustos desert al copilăriei
0Salamul de biscuiţi are aroma gustărilor luate în fugă în copilărie, când joaca nu putea fi întreruptă pentru foarte mult timp.
Salamul de biscuiţi se prepară foarte uşor şi rapid, şi în acelaşi timp este ieftin şi delicios. Alături de tanti Maria Popa, vă prezentăm cea mai simplă şi mai delicioasă reţetă a acestui desert.
Ingrediente
200 ml lapte
600 g biscuit
250 g unt/margarină
6 linguri cacao
4 linguri zahăr
“Se pregăteşte un sirop din 200 ml lapte, 4 linguri de zahăr şi 6 linguri de cacao. Compoziţia se pune pe foc cât să se dizolve zahărul, după care se trage deoparte şi se adaugă 250 g unt sau margarină. Se amestecă până se topeşte şi se omogenizează, iar apoi se adaugă 600 g biscuiţi zdrobiţi grosier. Se amestecă bine, se rulează în folie, şi se da la rece pentru a se întări. După aproximativ 3-4 ore ore se taie felii şi se serveşte. Este o gustare rapidă care ne aduce aminte de copilărie”, spune tanti Maria Popa.
Va mai recomandam:
Cum să prepari cea mai simplă vişinată după o reţetă tradiţională. Secretele unei băuturi aromate