Cum se prepară cea mai simplă reţetă de clătite de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă perioada de post interzice consumul de produse de origine animală, asta nu înseamnă că nu se pot prepara bunătăţi delicioase.  Clătitele pot fi gătite în nenumărate feluri şi umplute atât cu gemuri cât şi cu umpluturi sărate.

Clătitele sunt preferatele celor mici dar şi ale celor mari, în egală măsură. Reţeta de clătite de post se prepară simplu din doar câteva ingrediente pe care cu siguranţă orice gospodină le are în bucătărie. Astfel, un desert delicios poate fi obţinut destul de repede.

Ingrediente :

1 cană apă minerală carbogazoasă

1 cană faină

1 lingură zahăr

50 ml ulei

1 lingură zahăr vanilat

1 praf de sare.

„Punem într-un castron făina amestecată cu zahărul, zahărul vanilat şi sarea. Adăugăm apoi apa minerală şi uleiul amestecând uşor cu telul. Dacă este prea groasă compoziţia obţinută se mai adaugă puţină apă minerală, dacă este prea subţire, se adaugă puţină făină, încât să avem un aluat de consistenţa smântânii. Clătitele se coc pe ambele părţi, în tigaia unsă cu puţin ulei. În ceea ce priveşte umplutura, puteţi să jonglaţi cu orice fel de gem, dulceaţă sau chiar fructe din compot“, ne-a explicat gospodina Maria Popa.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite