Cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de vinete după o reţetă simplă

Cum se prepară cea mai gustoasă zacuscă de vinete după o reţetă simplă

Zacusca de vinete Foto-crazymothercooker.blogspot.ro

Toamna bate la uşă, iar gospodinele îşi umplu cămara cu bunătăţi. De pe listă nu poate lipsi tradiţionala zacuscă de vinete, o gustare delicioasă, numai bună de savurat în dimineţile reci, pe o felie proaspătă de pâine.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zacusca de vinete făcută în casă este cea mai bună. Chiar dacă procesul de preparare nu este unul deloc simplu, nimic nu se compară cu satisfacţia lucrului bine făcut, şi a unui preparat gustos. Alături de Maria Popa vă prezentăm ceai mai simplă reţetă tradiţională de făcut zacuscă de vinete.

 Ingrediente

3 kg de vinete coapte, curăţate şi scurse bine

2 kg ardei si gogoşari copţi şi curăţaţi

2 kg de ceapă albă

3 litri bulion de roşii

500 ml ulei de floarea soarelui,
sare după gust.

Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă la scurs, şi la fel se procedează cu ardeii şi gogoşarii.

Ceapa se toacă mărunt şi se adaugă peste uleiul încins, lăsându-se să se călească la foc mic, amestecând periodic. După aproximativ 15 minute, se adaugă bulionul de roşii, şi se lasă să fiarbă încă vreo 15 minute împreună. În acest timp, vinetele se dau prin robot sau maşina de tocat carne, la fel şi ardeii. Într-o altă tigaie adâncă se toarnă puţin ulei, vinetele,ardeii şi le lasă la călit vreo 15 minute. Amestecul de vinete se pune peste ceapă şi bulion.Foto-crazymothercooker.blogspot.ro

Amestecaţi, potriviţi de sare şi când începe să fiarbă bine faceţi focul mic şi lăsaţi vreo 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic. Aveţi grijă să o acoperiţi puţin, pentru că sare şi puteţi să va frigeti la mână, mai ales când amestecaţi.

Cât fierbe, se schimbă textura, gustul, culoarea. Este gata atunci când devine lucioasă, uleiul iese la suprafaţa şi zacusca este densă. Fierbinte, zacusca se toarnă în borcanele curate şi uscate. Borcanele cu zacuscă se pun în cuptorul preîncălzit  la 150 de grade, între 30 şi 40 de minute, după care se scot şi se lasă la răcit.

Va mai recomandam:

Cum să pregătim cei mai delicioşi ardei umpluţi. O reţetă simplă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările