Cum să pregătim cel mai gustos pandişpan cu prune după o reţetă simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prăjitura cu prune este o reţetă de sezon, foarte simplă şi la îndemâna oricui. Ne aduce aminte de copilărie, fiind o prăjitură aromată, gustoasă şi cu un aspect elegant.

Pandişpanul cu prune se pregăteşte rapid si conţine suficiente porţii pentru întreaga familie, dar şi pentru musafiri. De preferat ar fi să folosim prune mari, bine coapte, dar merg foarte bine şi cele mai mici. Alături de doamna Maria Popa vă prezentăm cea mai gustoasă reţetă.

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 1 ceaşcă de apă
  • 400 g făină
  • 250 g zahăr tos
  • 3 linguri zahăr pudră
  • sare
  • 10 nuci
  • 1 lingură rom
  • 500 g prune fără sâmburi

Mod de preparare

"Separăm gălbenuşurile şi le batem spumă cu 1 ceaşcă de apă rece. Adăugăm zahărul şi continuăm operaţia, până când compoziţia capătă o culoare uşor alburie. Adăugăm făina în ploaie, batem în continuare, apoi adăugăm zahărul vanilinat, sare şi o lingură de rom şi nuci tocate.

Încorporăm albuşurile bătute spumă tare, omogenizăm şi turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Ţinem la foc tare 5 minute, apoi punem prunele desfăcute jumătăţi, cu partea cărnoasă în sus şi continuăm coacerea. Când prăjitura este gata, scoatem şi pudrăm cu mult zahăr farin. Lăsăm să se răcească în tavă, apoi tăiem pătrate şi aşezăm pe platouri. Servim caldă, dar mai ales rece", ne-a explicat Maria Popa.

Mai puteti citi:

Cea mai simplă şi gustoasă prăjitură cu mere, făcută după reţeta bunicii. Secretele doamnei Maria Popa

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite