Cum a fost jefuit milionarul Ion Ţiriac. Sute de porci mistreţi i-au dispărut de la Balc şi au fost vânduţi în Austria

Cum a fost jefuit milionarul Ion Ţiriac. Sute de porci mistreţi i-au dispărut de la Balc şi au fost vânduţi în Austria

Ion Tiriac

Hoţii au ajuns şi pe domeniul cinegetic deţinut de unul dintre cei mai bogaţi români, Ion Ţiriac. Sute de porci mistreţi au fost furaţi de la Balc şi vânduţi în Austria.

Ştiri pe aceeaşi temă

Milionarul Ion Ţiriac a fost jefuit. Aproximativ  500 de porci mistreţi au dispărut de pe domeniul cinegetic de la Balc, din Bihor. “Românul are nişte talente... 500 de porci mistreţi vii mi s-au furat. Cum dracului să faci asta, să furi mistreţii vii, când ăia fug întruna? Foarte inteligent. Le-au pus mâncare până la gard, porcii au venit fără să ştie ce li s-a întâmplat şi apoi, când au ajuns acolo, i-au prins. Ştiu şi unde i-au vândut, în Austria, dar hoţul nu l-au prins de un an de zile", a spus fostul sportiv într-un interviu acordat Digi Sport,  citat de ziare.com.

Din 2005 a devenit o tradiţie ca an de an afaceristul Ion Ţiriac să-şi invite prietenii la o partidă de vânătoare pe domeniul concesionat la Balc. Ultima vânătoare a avut loc anul trecut, în luna decembrie, când aproximativ 150 de porci mistreţi au căzut în bătaia puştii. Ion Ţiriac a devansat data organizării evenimentului, o explicaţie putând fi aceea că în acest an expiră contracul de concesiune pe care omul de afaceri îl are pentru domeniul cinegetic. Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului Dailer-Chrysler, Frantz Rauch, cel mai mare producător de sucuri din Europa sau Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului auto, s-au numărat printre invitaţii prezenţi.

Imagine cu Ion Ţiriac şi cu fostul premier Adrian Năstase, de la una dintre cele mai controversate partide de vânătoare de la Balc, terminată cu sute de mistreţi ucişi. FOTO: Arhivă

Prima partidă de vânătoare de la Balc a avut loc în 2005, când s-a iscat şi un mare scandal. Printre invitaţii de atunci s-a aflat şi fostul premier al României Adrian Năstase. Din cei 185 de porci mistreţi ucişi la prima vânătoare, 23 au fost prada lui Năstase, acesta fiind desemnat cel mai bun vânător. Un an mai târziu, în 2006, prada a ajuns la 200 de mistreţi împuşcaţi.

Mai puteti citi:

Cine sunt personalităţile Europei care vin să petreacă româneşte şi să pună la cale noi afaceri la vânătoarea de la Balc

Miliardari precum proprietarul Porsche, foşti preşedinţi ai Consiliului de Administraţie al Volkswagen şi ai grupului DaimlerChrysler, designerul brand-ului Cartier, primarul din Monte Carlo, Inigo Herrera, fost membru al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, acestea sunt doar câteva dintre numele care au onorat invitaţia lui Ion Ţiriac la cele 11 ediţii ale vânătorii de la Balc.

A sunat goarna la Balc. Milionarii Europei, pregătiţi să fie părtaşi ai unui nou masacru

S-a dat startul vânătorii de la Balc, din judeţul Bihor. Cei mai bogaţi şi influeţi oameni ai Europei au venit pe domeniul cinegetic al omul de afaceri Ion Ţiriac pentru a luat parte la cea de-a unsprezece ediţie a vânătorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările