Cum arată parcarea de 5 milioane de euro care se va construi lângă un spital. Va avea magazine, birouri şi locuinţe de serviciu pentru medici

Cum arată parcarea de 5 milioane de euro care se va construi lângă un spital. Va avea magazine, birouri şi locuinţe de serviciu pentru medici

Pentru viitoarea parcare supraetajată de lângă Spitalul judeţean Oradea, vor fi nevoie de exproprieri

O parcare supraetajată cu 500 de locuri, magazine, birouri şi chiar locuinţe de serviciu pentru medicii de gardă sau rezidenţi va fi construită lângă Spitalul clinic judeţean din Oradea, contractul pentru execuţia lucrărilor urmând să fie semnat cel târziu în această toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primarului Ilie Bolojan, parcarea va fi realizată pe patru niveluri şi va asigura cca 500 de locuri de parcare. "Sperăm ca în circa 3 luni să fie finalizat PUZ-ul - planul de urbanism zonal, iar apoi să fie realizat şi studiul de fezabilitate, după care în vara acestui an să supunem aprobării toate aceste documentaţii", a explicat primarul, care estimează că lucrările vor începe în primăvara anului viitor.
 
 Valoarea estimată a investiţiei este de 5 milioane euro, urmând să fie găsită o sursă de finanţare fie din bugetul local, fie dintr-un credit, fie printr-un parteneriat public-privat.
 
 Potrivit lui Ilie Bolojan, noua construcţie ar rezolva problema locurilor de parcare pentru cei care lucrează la Spitalul Judeţean, precum şi pentru aparţinătorii pacienţilor. Totodată, aceasta e posibil să găzduiască şi alte spaţii - zone de tip comercial, birouri pentru spitale, locuinţe de serviciu pentru medicii de gardă sau rezidenţi  - după modelul parcării supraetajate care a fost predată deja în apropierea Palatului de Justiţie din centrul oraşului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: