Cum arată primul complex balnear de cinci stele din România. Perla Băilor Felix, lux pentru turiştii Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se deschide unicul complex balnear de 5 stele din Romania
Se deschide unicul complex balnear de 5 stele din Romania

Unicul complex balnear de cinci stele din România îşi deschide porţile. Cu o investiţie de aproape 30 de milioane de euro, acesta se doreşte a fi perla staţiunii Băile Felix şi un important punct de atracţie pentru turiştii din toată Europa.

Pe 10 octombrie 2015, compania hotelieră Turism Lotus Felix SA va inaugura complexul Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix. Investiţia a fost realizată de către cei cinci acţionari: SIF Transilvania Braşov, SIF Oltenia Craiova, SC Turism Felix SA, SIF Muntenia Bucureşti şi SIF Moldova Bacău şi se ridică la 29.3 milioane euro.

Cu o capacitate de 180 camere şi 262 de locuri de cazare, 79 camere single, 37 camere double, 3 camere pentru persoane cu dizabilităţi, 39 apartamente, 8 suite şi 6 apartamente speciale – VIP, Honeymoon, Gold, Blue, Lotus Therm se doreşte a fi cel mai spectaculos hotel din regiunea de vest a ţării. Noul proiect marca Turism Felix poate fi considerat perla coroanei staţiunii şi un punct de atracţie la nivel internaţional.

“Zona de agrement este compusă din două părţi, investiţia ridicându-se la la aproximativ 11 milioane de euro. Două treimi din zonă este acoperită, iar o treime este în aer liber. Partea acoperită dispune de acoperişuri rabatabile, sub formă de semicerc care se strâng, astfel că pe perioada iernii sau toamna când e mai rece se pot închide. Aceasta va funcţiona atât iarna cât şi vara, în timp ce partea neacoperită va funcţiona doar pe perioada estivală”, a precizat Florian Serac, directorul general al socităţii din Băile Felix.

Aquapark inedit

 Lotus Therm Spa&Luxury Resort se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 47.000 metri pătraţi şi include un aquapark inedit, unic în România. Felixarium este construit şi proiectat la cele mai înalte standarde şi oferă distracţie şi surprize, indiferent de vârstă. 14 piscine interioare şi exterioare cu recirculare şi apă termală, jacuzzi, peşteri, cascade, două tobogane, zone de luat masa, Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar, teren de beach volley, centrul Gold Spa cu trei tipuri de saună şi cameră de gheaţă. Cupola retractabilă de deasupra piscinelor interioare care lasă la vedere un impresionant spectacol celest, diurn sau nocturn, va fi atracţia principal.

Felix Spa

„Toată investiţia este preconizată a se recupera în aproximativ 15 ani. În mod clar vom lua din turiştii vecinilor maghiari, dar nu numai. Ideea construirii acestui complex ne-a venit după ce am constatat că, în România, nu există un centru modern, care să le ofere turiştilor posibilitate de tratament, agrement şi relaxare, în acelaşi timp, iar lecţia dată de vecinii maghiari, unde astfel de baze atrag anual mii de turişti, inclusiv români, a fost definitorie”, a precizat Florian Serac.

Centrul de tratament balnear şi SPA, Nelumbo Med-Spa, este conectat cu hotelul de cinci stele. Acesta dispune de cele mai variate servicii şi terapii: hidroterapie, împachetări şi băi cu namol, împachetări cu parafină, electroterapie, hidrokinetoterapie, kinetoterapie, masaje, piscine interioare cu apă termală, cosmetică, saune şi o fântână cu gheaţă pentru curajoşii care vor să se răcorească.

Ape cu proprietăţi miraculoase

Apele termale din Băile Felix sunt curative şi cele mai apreciate din regiune, având proprietăţi miraculoase pentru majoritatatea afecţiunilor aparatului locomotor.

Felix Spa

În cadrul centrului se află unicul aparat Tecar Terapia din regiunea de Nord-Vest a României cu ajutorul căruia se va efectua o terapie neinvazivă, antialgică, antiinflamatorie şi regenerativă. Această procedură înjumătăţeşte timpul de recuperare, fiind o necesitate fundamentală pentru recuperarea sportivilor profesionişti, sector în care este folosită cu foarte bune rezultate.

Versatile şi neconvenţionale, cele 3 saloane ale hotelului Lotus Therm se adaptează cu uşurinţă unor evenimente diverse. Cu o capacitate de 350 de locuri, acestea  sunt locuri numai bune de găzduit  conferinţe, traininguri, cursuri, simpozioane, seminarii, nunţi, banchete, botezuri, sau aniversări

Felix Spa

"Relaxarea şi refacerea sunt duse la perfecţiune în unicul complex termal de 5 stele din România. Fiecare element este special conceput pentru a-ţi aminti în fiecare clipă că, pentru noi, turistul este un client valoros. Confort absolut, într-o ambianţă luxuriantă, strălucire, eleganţă pură, relaxare care se transformă în refacere, împrospătare şi întinerire. Aceasta este promisiunea Lotus Therm!“ susţine Florian Serac, director general în cadrul Turism Lotus Felix SA.

Dezvoltare continuă

Planurile de dezvoltare ale SC Tursim Felix sunt măreţe. S-ar putea ca înainte de 2020 să avem un Felix care să ofere servicii all inclusive.

 “Este un proiect în studiu şi în educare pentru turist, pentru că am introdus deja masa de seară în stil bufet suedez oferindu-le pe lângă mâncare bere şi vin fără limită, gratuit. Cu Serac sau fără Serac în următorii ani Felixul va fi o staţiune europeană. Bazele sunt create, sania e pornită, mai are până la bază o treime de parcurs. Aproximativ 80% din proiect este realizat”, a mai spus managerul Florian Serac.

Felix Spa

Efectele miraculoase ale apei termale din Băile Felix sunt cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Tradiţia pretinde că prin anul 1095 regele Ladislau, călătorind prin aceste ţinuturi ar fi descoperit izvoarele termale cu efecte miraculoase.

Cea mai veche mărturie despre existenţa acestor băi datează din anul 1221. Se mai poate vedea şi azi unul dintre primele bazine construite în urmă cu sute de ani. În jurul primului izvor termal s-a dezvoltat, de-a lungul timpului, o staţiune înfloritoare care a atras turişti din toate colţurile Europei. Ca o recunoaştere a calităţilor terapeutice, la expoziţia mondială de la Paris, din 1896, apelor din această staţiune li s-a acordat medalia de aur şi diploma de onoare.

Va mai recomandam:

Turbo-centrala pe gaz, testată în această toamnă. Din 2016, CET-ul va fi alimentat cu gaz

Ce boli tratează terapia cu ape termale de la Băile Tinca. Izvoarele din Bihor au proprietăţi asemănătoare cu cele din Franţa, de la Vichy

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite