FOTO Cum va arăta una dintre cele mai moderne pietonale din România, după transformare

FOTO Cum va arăta una dintre cele mai moderne pietonale din România, după transformare

Strada Aurel Lazar se transforma in pietonala

Proiectul de transformare a străzii Aurel Lazăr în pietonală prinde contur, însă specialişti încă lucrează la forma finală. Orădenii pot veni şi ei cu idei, urmând ca până în primăvara lui 2018 să se încerce accesarea de fonduri europene, dar şi stabilirea constructorului.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Prin lege nu avem obligaţia de a supune dezbaterii publice acest proiect, dar cred că de vreme ce oraşul este al tuturor, fiecare cetăţean are dreptul să îşi spună punctul de vedere. Sunt proiecte la care am ţinut cont de ideile orădenilor", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani şi pentru maşinile de intervenţie. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr şi str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenţionează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetaţie din abundenţă, urmând să fie plantaţi copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră şi oxigen.

Municipalitatea consideră că zona statuii Aurel Lazăr nu trebuie în niciun fel îngrădită, ea fiind o zonă foarte accesată atât de tineri, cât şi de participanţii la diverse evenimente sau manifestări.

"În proximitatea Muzeului Aurel Lazăr, varianta de amenajare cu gazon şi cu piatră prin gazon, dacă va fi utilizată, s-ar putea să nu funcţioneze, pentru că nu ştim dacă acolo gazonul va rezista. Tocmai de aceea se lucrează acum la câteva variante, care să rezolve aceste probleme. Vrem să ţinem cont de sugestiile care vin din partea orădenilor, şi abia apoi să definitivăm proiectul", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Din punct de vedere a iluminatului, se merge pe ideea de a se crea o atmosferă liniştită, în care orădenii şi turiştii să poată evada din zona tumultoasă a străzii Republicii.

De menţionat că proiectul de transformare a străzii Aurel Lazăr va cuprinde şi partea de reabilitare a tuturor reţelelor din subteran (apă, canalizare, termie), ca parte cu care se va începe de fapt proiectul. Va exista un singur constructor, căruia îi va reveni sarcina ambelor lucrări.

Cel mai probabil în primăvara anului viitor, va exista un constructor pentru proiectul de reamenajare a străzii Aurel Lazăr. Municipalitatea va încerca să obţină finanţare europeană şi pentru acest proiect, ca în cazul altora similare din zona centrală, întrucât acestea sunt prevăzute în planul de mobilitate urbană, a mai arătat viceprimarul Mircea Mălan.

 

Strada Aurel Lazar devine pietonala

Imagini din aceeasi galerie
  • Strada Aurel Lazar devine pietonala
  • In perioada urmatoare, oradenii pot veni cu propuneri
  • In perioada urmatoare, oradenii pot veni cu propuneri
  • Strada Aurel Lazar devine pietonala
  • In perioada urmatoare, oradenii pot veni cu propuneri
  • In perioada urmatoare, oradenii pot veni cu propuneri
  • Strada Aurel Lazar devine pietonala
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările