Cum să alegem garantat un pepene verde dulce şi copt. Metode secrete care nu dau greş, dezvăluite de cultivatori

Cum să alegem garantat un pepene verde dulce şi copt. Metode secrete care nu dau greş, dezvăluite de cultivatori

Pepene rosu Foto-Arhiva

Pepenele roşu este ideal pentru zilele caniculare, iar oferta tarabelor din pieţe este una îmbietoare. Este important să ştim cum să alegem un pepene dulce, bine copt, pentru a nu fi puşi în situaţia de a nu-l putea consuma.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a alege un pepene potrivit, trebuie să luăm în calcul câteva lucruri, printre care se numără forma, aspectul sau chiar culoarea codiţei.

Fie că este mic sau mare, un pepene trebuie să fie greu pentru mărimea lui. Important este să ridicăm mai mulţi pepeni şi să-l alegem pe cel mai greu.

“Un alt aspect important este punctul galben. Punctul de coacere se află în partea opusă cozii şi trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt”, explică Ion Maneanga, cultivator de pepeni.

O altă metodă folosită de mulţi cumpărători de pepene este bătaia cu degetul în coajă. Dacă se aude un sunet gol în interiorul său, pepenele este cu siguranţă copt.


“Şi codiţa are un rol important. Dacă această este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Aşadar, trebuie aleşi pepenii care au coadă încă verde”, explică Ion Maneanga.

Un pepene bun are o formă simetrică, ovală sau rotundă. Pepenii deformaţi sau turtiţi la un capăt trebuie evitaţi.

“Coaja spune multe despre un pepene. Ea trebuie să fie cât mai lucioasă. Acest lucru indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate”, ne-a dezvăluit cultivatorul de pepeni.

Va mai recomandam:

Şapte idei pentru un mic dejun sănătos şi gustos. Reţete dezvăluite de chef Mihai Cristian

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: