Copiii orădenilor sunt atenționați asupra importanței unei alimentații sănătoase

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor și Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Bihor au anunțat astăzi lansarae a două caiete tematice destinate preşcolarilor şi elevilor. Publicațiile le explică micuților ce înseamnă o alimentație sănătoasă și cât este de importantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanții DSP Bihor și și IJS Bihor spun că aceste caiete au fost realizate de medici cu sprijinul cadrelor didactice. Articolele au fost gândite în așa fel încât să fie accesibile copiilor. „Vârsta preșcolară sau vârsta copiilor din clasele primare este ideală pentru însușirea cunoștințelor de acest tip", explică sociologul Adela Lazăr cum a fost ales publicul țintă. Micuţii se vor folosi de aceste ghiduri până în clasa a patra și vor putea astfel să prevină bolile și dereglările care vin o dată cu alimentația nesănătoasă. Un dintre cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul copiilor din ziua de astăzi este obezitatea infantilă. Specialiștii atrag atenția că și părinții sunt vinovați, pentru că le dau copiilor bani și liberal arbitru în cum îi cheltuiesc. Astfel, de cele mai multe ori micuții aleg produse de tip fast-food sau sucuri și snacks-uri care conțin multe E-uri. Pentru a preveni astfel de situații, membrii DSP Bihor cred că este necesară și editarea unui ghid de alimentație pentru părinți. Până atunci însă, copiii vor învăța să facă diferența dintre alimentele recomandate și cele periculoase, la școală. Caietele au fost tipărite în 3.000 de exemplare


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările