Copiii orădeni care au supraviețuit cancerului se întâlnesc să-și spună poveștile

Copiii orădeni care au supraviețuit cancerului se întâlnesc să-și spună poveștile

Gabriela Miculschi

Copiii din Oradea care au supraviețuit cancerului se vor întâlni sâmbătă în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Protejați Copiii și Asociația Little People.

Ştiri pe aceeaşi temă

La întâlnire sunt invitați peste 30 de supraviețuitori ai cancerului din județul Bihor. Medicii oncologi Gabriela Miculschi și Ritli Ladislau, de la Spitalul de Copii vor vorbi despre cancer și lupta celor mici cu boala. Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura și de un spectacol de magie oferit de Filip, clovnul Asociației Little People și o prezentare a activității clubului Temerarii, primul club național al supraviețuitorilor de cancer.

Medicii oncologi și asistentele Spitalului de Copii din Oradea au înființat în 1999 Asociația Protejați Copiii, pentru a veni în sprijinul micuților care se confruntă cu boli oncologice și hematologice. În ultimii 15 ani spitalul a tratat 106 tineri bolnavi de cancer, dintre care 60% au finalizat cu success tratamentul. La pacienții bolnavi de leucemie rata de supraviețuire a fost de 85%.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările