Controale amănunţite şi cozi kilometrice în Vama Borş

Controale amănunţite şi cozi kilometrice în Vama Borş

Cozi in vami

Controale amănunţite la graniţa României cu Ungaria. Aceste verificări efectuate de către Poliţia de Frontieră au ca scop prevenirea migraţiei ilegale şi a eventualelor ameninţări la adresa securităţii naţionale şi internaţionale.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a anunţat că, în urma verificărilor atât a persoanelor cât şi a mijloacelor de transport, este de aşteptat ca timpii de aşteptare să crească.

”În această perioadă, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale”, se arată în comunicatul transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. Măsura are caracter temporar, scopul fiind prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

”Ca urmare a acestui fapt, în punctele de frontieră de la graniţa cu statele vecine se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră”, mai arată comunicatul.

Autorităţile susţin că au dispus măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ şi civilizat, fiind suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

De asemenea, au fost deschise mai multe artere de control din punctele de frontieră. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

„Poliţia de Frontieră va continua să întreprindă măsuri ferme în toate zonele de competenţă, respectiv va continua cooperarea inter-instituţională la nivel european şi un schimb operativ şi eficient de date şi informaţii la nivel naţional pentru combaterea eficientă a infracţionalităţii transfrontaliere”, se mai arată în comunicat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările