Construcția podului rutier care unește strada Făcliei cu Dragoș Vodă începe în martie

Construcția podului rutier care unește strada Făcliei cu Dragoș Vodă începe în martie

Un nou pod peste Crișul Repede se contruiește în Oradea

Orădenii care locuiesc în zona străzii Făcliei vor putea ajunge încă din acest an în cartierul Velenţa sau Nufărul fără a mai ocoli pe podul din Bulevardul Magheru. Construcția la nou pod rutier va începe în martie și va fi gata până la toamnă. Investitorul a înștiințat în scris primăria de începerea construcției.

Primăria a aprimit o adresa de la SC Macio prin care investitorul precizează că la începutul acestei luni  vor începe lucrările de construcție a podului rutier care leagă Dragoș Vodă de strada Făcliei, Lucrările vor fi executate de SC Construcții Bihor.

În paralel cu lucrările de la pod, municipalitatea va reabilita rampele şi legăturile cu strada Făcliei şi va executa giraţia pe strada Dragoş Vodă. Astfel se facilitează  facilitând accesul celor care locuiesc pe deal în zonele cartierelor Nufarul şi Ioşia. Rampele și legăturile vor fi suportate de primărie.

Construcţia va avea o lungime de 81,45 m şi o lăţime de 12,30 m, din care: 7,80 metri de carosabil şi 1,50 metri de trotuar. Pe una din părțile podului va fi amenajat pe lângă trotuare și o pistă pentru biciclete.  Valoarea aproximativă a podului este de 7.560.000 lei. Investiţia va fi suportată integral de firma Macio, care a primit la schimb 2.000 metri pătraţi de teren la capătul podului pentru amenajarea facilităţilor necesare unui hotel.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările