CNAIR a montat noi cititoare de roviniete pe drumurile din România. Unde sunt amplasate punctele de control

CNAIR a montat noi cititoare de roviniete pe drumurile din România. Unde sunt amplasate punctele de control

FOTO: Adevărul

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a montat patru noi cititoare de roviniete, unul dintre acestea fiind în Bihor, două în judeţul Arad şi unul în judeţul Dolj, numărul punctelor fixe de control fiind, astfel, de 86.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de CNAIR, începând de miercuri, 7 august, sunt puse în funcţiune pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi din România încă patru noi puncte fixe de control a valabilităţii rovinietei, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea tarifului de utilizare a acestor drumuri.
 
Unul dintre aceste noi cititoare de rovinietă a fost amplasat în judeţul Bihor, la Săcueni, „în zona punctului de trecere a frontierei”, pe DN 19 B, spre graniţa cu Ungaria în dreptul localităţii Letavertes.
 
În Bihor mai funcţionează un asemenea dispozitiv pe DN 1, la ieşirea din Oşorhei spre Săcădat.
 
Celelalte trei noi puncte de verificare a rovinietei sunt puse în funcţiune, tot de miercuri, în punctele de frontieră Nădlac şi Turnu (ambele în judeţul Arad) şi Calafat (judeţul Dolj).
 
Punctele de control fac parte din SIEGMCR, sistemul informatic deţinut de CNAIR, pe portalurile web www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinieta) şi www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: