Cine sunt patru dintre voluntarii plecaţi să-şi ajute colegii italieni în lupta cu COVID-19. La sosirea în Italia au fluturat tricolorul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voluntarii români au aterizat pe Aeroportul din Milano. FOTO: MAE
Voluntarii români au aterizat pe Aeroportul din Milano. FOTO: MAE

Trei medici şi o asistentă medicală din Oradea se numără printre cei 17 voluntari care au ajuns în Italia, marţi, şi îi vor ajuta pe medicii italieni în spitalele din Milano, unde cetăţenii au fost grav afectaţi de epidemia de coronavirus. La sosirea în Peninsulă, medicii au fluturat tricolorul românesc.

Echipa românească formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali a plecat marţi dimineaţa spre Milano, cu o aeronavă militară, fiind aşteptaţi pe aeroportul din Milano de ambasadorul României, bihoreanul George Bologan, precum şi de reprezentanţi ai Guvernului italian şi ai regiunii Lombardia. 

"Din grup fac parte şi doi colegi medici specialişti din Unitatea de Primire a Urgenţelor, respectiv un medic şi o asistentă de la secţia ATI din Spitalul Judeţean din Oradea", a declarat, pentru Adevarul, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

medici

Potrivit dr Borcea, cei patru orădeni s-au oferit voluntari din momentul în care autorităţile române au început să organizeze misiunea medicală românească pentru Italia, iar experienţa lor îi va ajuta pe colegii rămaşi acasă să se perfecţioneze în procedurile de identificare şi tratare a persoanelor cu coronavirus.

Românii își vor ajuta colegii greu încercați din spitalele italiene jpeg

"În prima fază, vor fi duşi într-un centru de instruire iar apoi vor lucra înt spital. Vor putea comunica în permanenţă cu noi şi ne vor transmite toate cunoştinţele. Această experienţă este un câştig pentru toţi", a spus şeful UPU-SMURD Bihor, precizând că în spitalele din Bihor există suficiente cadre medicale pregătite, pentru a compensa lipsa celor patru colegi plecaţi.

medici

Voluntarii români vor lucra în Italia vreme de 14 zile. "Sper să se întoarcă acasă cu bine şi în mod sigur experienţa lor ne va fi de folos şi aici", a spus dr. Borcea.

medici

Italia este ţara cea mai afectată de criza coronavirusului. Până luni seara, aici s-au înregistrat 132.547de cazuri de persoane infectate, 16.525 decese şi 22.837 cazuri vindecate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite