Centre de permanenţă în loc de spitale şi aziluri, în localităţile Ştei şi Bratca

Centre de permanenţă în loc de spitale şi aziluri, în localităţile Ştei şi Bratca

Centre de permanenţă

Pentru ca sănătatea şi viaţa bihorenilor să nu fie puse în pericol, ca urmare a desființării Spitalului Orășenesc de la Ștei și a Centrului de Sănătate Bratca, în localităţile respective vor fi înfiinţate două centre de permanenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ca urmare a reprofilării celor două unităţi sanitare cu paturi din judeţul Bihor şi în scopul menţinerii accesibilităţii populaţiei la servicii medicale de urgenţă şi prim-ajutor calificat, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a început demersurile pentru înfiinţarea centrelor de permanenţă în localităţile Ştei şi Beiuş. Potrivit informaţiilor transmise de către DSP Bihor, centrul de permanenţă de la Ştei va funcţiona în incinta fostului spital orăşenesc, în camera de gardă a acestuia. Centrul de permanenţă ar putea să-şi înceapă activitatea în câteva zile, lista cu medicii fiind deja întocmită. În caz de urgenţe medico-chirurgicale, substaţia de ambulanţă din Ştei şi echipajul de prim ajutor SMURD pot fi apelate prin Numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

DSP Bihor  întocmeşte în prezent lista cu medicii de familie care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul centrului de permanenţă din Bratca, unde se aşteaptă o hotărâre de Consiliu Local, pentru înfiinţarea centrului de permanenţă.

În judeţul Bihor funcţionează mai multe centre de permanenţă care acordă asistenţa medicală de urgenţă. Cel mai recent înfiinţat este cel din localitatea Sudrigiu, deschis la data de 1 aprilie. Celelate centre sunt în Holod (telefon 0259311832), Olcea (telefon 0745303956), Pomezeu (telefon 0745652252), Săcueni (telefon: 0259352655), Suplacu de Barcău (telefon 0259368362).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările