Cea mai simplă şi delicioasă reţetă de castraveţi muraţi în oţet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Castraveţii muraţi sunt preferaţii tuturor în perioada de iarnă. Sunt numeroase reţete de murături şi castravetii se pot combina cu aproape orice alt zarzavat.

Castraveţi muraţi, acri, tari şi crocanţi sunt cu adevărat o provocare pentru gospodine. Tanti Iuliana Popa ne promite că reţeta după care îşi pregăteşte murăturile de ani de zile nu va da greş.

Ingrediente

5 kilograme catraveţi

usturoi– în total aveţi nevoie de aproximativ 3 căpăţâni. Puneţi cam câte 2-3 căţei la borcan. Opţional puteţi pune şi cte 1-2 bucăţi de ceapă tăiată în sferturi.

5 rădăcini de hrean

1 litru de oţet

 3 litri de apă

3 linguri de sare

6 linguri de zahăr

10 frunze de dafin

2 linguri de piper negru boabe

11 linguriţe de muştar boabe

3 fire de mrar uscat

“Castraveţii şi borcanele se spală foarte bine în mai multe rânduri de apă. În fiecare borcan se pun câteva fire de mărar uscat, apoi aranjaţi cât mai eficient castraveţii, puneţi usturoiul, scuturaţi bine să se aşeze.

În cazul în care aveţi castraveţi diferiţi ca mărime, cei mai mari se pun pe fundul borcanului, iar cei mai mici la urmă pentru a completa goluri cât mai eficient.

După ce aţi completat borcanele cu castraveţi, puneţi hreanul – fiecare rădăcină o curăţaţi şi tăiaţi în 4 – 5 bucăţi pe lung. La fiecare borcan puneţi câte 2 bucăţi de hrean din cele pregătite. Puneţi deasupra câteva fire de mărar uscat şi câte 1 linguriţă de boabe de muştar.

Pregătiţi saramura din oţet, apă, sare, zahăr, frunze de dafin şi piperul negru boabe şi o puneţi la fiert într-o oală mai mare. Când începe să fiarbă, o lăsaţi să dea câteva clocote şi o turnaţi în borcane şi le închideţi cu capace.

Borcanele le puneţi la dustulit, într-o cratiţă mare cu apă în care aţi aşezat pe fund ziare vechi sau cârpe ca să nu crape borcanele. Din momentul în care începe să fiarbă apa din cratiţă mai lăsaţi borcanele încă 15 minute, până ce castraveţii îşi schimbă culoarea, din verde deschis în verde maroniu.

Fiecare borcan îl scoateţi din apă şi verificaţi să fie capsat bine. Le întoarceţi cu fundul în sus pe un prosop şi lăsaţi să se răcească”, ne-a explicat Iuliana Popa.

Va mai recomandam:

O reţetă simplă pentru cea mai delicioasă prăjitură cu brânză dulce

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite