Ce s-a descoperit în casa directoarei de liceu care a murit după ce ar fi mâncat o conservă de ton. Anchetă pentru moarte suspectă

Ce s-a descoperit în casa directoarei de liceu care a murit după ce ar fi mâncat o conservă de ton. Anchetă pentru moarte suspectă

Foto: Facebook Alina Stiube

Se complică ancheta în cazul celor doi soţi din Bihor care s-au internat la spital cu greţuri şi vărsături spunând că s-au intoxicat de la o conservă de ton. Ancheta declanşată după moartea femeii a scos la iveală altceva.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre învăţătoarea Alina Ştiube, directoarea adjunctă a Liceului Nicolae Jiga din comuna Tinca, şi soţul ei, care au ajuns sâmbăta trecută la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul clinic judeţean Oradea, cu greţuri şi vărsături.

Cei doi le-au spus medicilor că au mâncat dintr-o conservă de ton, motiv pentru care au fost transferaţi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului municipal Gavril Curteanu. Bărbatul fiind în stare gravă, a fost internat imediat la Secţia de Terapie Intensivă. Soţia sa, în schimb, a fost externată, duminică, pentru ca luni să revină, cu aceleaşi simptome, care s-au agravat. La scurt timp de la noua internare, Alina Ştiube a intrat în comă şi a murit.

Moarte suspectă

Sesizaţi de reprezentanţii spitalului, poliţiştii orădeni au declanşat o anchetă descoperind în locuinţa celor doi soţi recipiente cu substanţe chimice folosite pentru deratizare, motiv pentru care au înregistrat un dosar de moarte suspectă în care cercetările sunt coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

„Se efectuează într-adevăr cercetări într-un dosar de moarte suspectă. Există mai multe informaţii care sunt verificate. Primele indicii relevă că e vorba de o intoxicare cu o substanţă chimică, o soluţie de deratizare. Aşteptăm rezultatele analizelor toxicologice, o procedură mai de durată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

În doliu

Într-un comunicat de presă transmis, miercuri, pe marginea cazului, reprezentanţii unităţii susţin că cei doi soţi s-au internat cu „suspiciuni de toxinfecţie alimentară”, iar bărbatul se află în continuare pe secţia de Terapie Intensivă „în stare gravă, cu prognostic rezervat”.

Legat de moartea femeii, medicii spun că  acesteia i s-a făcut rău în cursul zilei de luni. „În data de 8 octombrie, ora 15, starea pacientei se agravează brusc şi se transferă la ATI în stare deosebit de gravă. S-au luat măsuri agresive de resuscitare specifice în astfel de cazuri, însă bolnava nu răspunde manevrelor terapeutice, decedând în data de 09 octombrie, la ora 11”, se precizează în comunicat.

Între timp, liceul din comuna Tinca unde lucra Alina Ştiube a arborat steagul de doliu, iar cadrele didactice şi elevii au aprins zeci de lumânări în amintirea ei. "Lacrimi şi durere la Liceul Teoretic ,,Nicolae Jiga" Tinca. Profund îndureraţi colegii de la învăţământul primar îşi iau rămas bun de la colega lor învăţătoarea Alina Ştiube. Odihneşte-te în pace!", se arată şi într-un mesaj postat de profesori pe Facebook. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: