Camere de vederi şi aparate de interceptare a convorbirilor, montate pe maşinile de Poliţie din Oradea

Camere de vederi şi aparate de interceptare a convorbirilor, montate pe maşinile de Poliţie din Oradea

Maşinile de patrulare din Oradea vor fi  dotate cu aparatură de interceptare a convorbirilor şi cu camere de luat vederi, ca urmare a unui protocol semnat între Primăria municipiului Oradea şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În acest fel, oraşul va putea fi monitorizat şi din mers, oamenii legii putând fi mult mai aproape de locurile în care se produc incidente de tot felul.

Sistemul care urmează să fie achiziţionat, precum camerele de luat vederi instalate prin oraş şi care sunt controlate gestionate prin dispeceratul comun de la sediul Poliţiei municipiului Oradea, au ca scop  supravegherea modului în care poliţiştii îşi fac meseria, cum discută cu oamenii şi alte aspecte de acest gen.

“Oradea are nevoie de o cât mai bună şi mai eficientă colaborare între administraţia locală şi Poliţie, mai ales în contextul în care un rol primordial în gradul de competitivitate al municipiului trebuie să îl aibă siguranţa publică”, susţine primarul Ilie Bolojan. Potrivit acetuia  dezvoltarea oraşului ţine şi de realizarea unor lucruri care depind strict de decidenţii de aici. Un oraş liniştit este un oraş care atrage turişti, este de părere primarul Ilie Bolojan.

Chestorul Liviu Popa, şeful IPJ Bihor a afirmat că judeţul nostru se află printre ultimele judeţe cu criminalitate ridicată, ceea ce este motiv de mândrie mai ales în condiţiile în care, după cum se ştie, în perioadele de criză economico-socială creşte rata faptelor antisociale.

Pentru ca cele 17 maşini de patrulare să poată fi dotate cu aparate de înregistrare video şi de interceptare a convorbirilor, Consiliul Local a aprobat un buget de 110.000 de euro. Aceşti bani, vor folosi şi pentru extinderea actualei reţele „big brother”. În acest an, numărul total al acestora se va dubla. În primele luni din 2014, au fost montate 52 de noi camere prin şi se doreşte suplimentarea cu încă 60.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: