Bucătăria unui spital municipal cu 1.000 de pacienţi, închisă din cauza mizeriei. „În clădire mişună şobolani şi trebuie făcute deratizări“

Bucătăria unui spital municipal cu 1.000 de pacienţi, închisă din cauza mizeriei. „În clădire mişună şobolani şi trebuie făcute deratizări“

Bucătăria Spitalului municipal Oradea a fost închisă (FOTO: bihon.ro)

Cei aproape 1.000 de pacienţi ai Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea vor primi mâncare prin servicii de catering în luna august, după ce conducerea unităţii a dispus închiderea bucătăriei proprii, în urma unui control al inspectorilor sanitar-veterinari.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată în unanimitate de către Comitetul Director al spitalului, la propunerea managerului Dacian Foncea, vinerea trecută, la o zi după ce activitatea bucătăriei fusese suspendată de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, în urma unui control în timpul căruia au găsit murdărie în bucătărie. 
 
În urma controlului, bucătăria a fost dezinfectată şi deratizată, însă DSVSA a cerut şi modificări structurale care necesitau investiţii de ordinul sutelor de mii de euro, considerate mult prea costisitoare de conducerea spitalului. 
 
“Toate utilajele, de la plite şi cuptoare până la marmide, sunt uzate fizc şi moral, în acea locaţie de pe strada Pasteur mişună şobolani şi trebuie făcute numeroase deratizări, dar şi faptul că numai pentru ambalarea hranei calde spitalul cheltuia lunar cam 10.000 de euro pe caserole din plastic, care oricum trebuie eliminate de anul viitor, în baza regulilor europene. Ca atare, am decis să închidem bucătăria definitiv”, a declarat, joi, managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea.
 
Acesta a afirmat că de vinerea trecută micul dejun şi cina sunt oferite pacienţilor în porţii ambalate de producători, iar pentru asigurarea hranei calde a fost lansată miercuri o procedură de achiziţie a unor servicii de catering. 
 
„Deocamdată, contractul ar fi pe o lună, din 2 august până în 3 septembrie, dar urmează să lansăm apoi o altă procedură, pentru achiziţia acestui serviciu până la 31 decembrie”, a mai spus Foncea. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: