Bărbat răpit şi ameninţat cu pistolul de trei bărbaţi. Evenimentul a avut loc în plină zi în mijlocul oraşului Oradea

Bărbat răpit şi ameninţat cu pistolul de trei bărbaţi. Evenimentul a avut loc în plină zi în mijlocul oraşului Oradea

O răpire ca-n filme a avut loc în Oradea. În plină zi, un bărbat a fost ameninţat cu pistolul de către alţi trei bărbaţi, după care a fost urcat într-o maşină şi ameninţat că trebuie să plătească o datorie de 10.000 de lei. Totul s-a desfăşurat după un plan bine pus la punct de către unul dintre cei trei atacatori

Ştiri pe aceeaşi temă

Trei orădeni au ajuns după gratii, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată, instigare la şantaj şi şantaj. Cei trei au încercat să ia 10.000 lei un bihorean, pe care, în după-amiaza zilei de 6 decembrie. Bărbatul a fost răpit din plină stradă, fiind ameninţat cu un pistol.

Cei trei orădeni, de 61, 21 şi 21 de ani, au acţionat după un plan pus la cale de cel mai vârstnic dintre ei, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Bihor.

Victima este un bărbat de 42 ani din Brusturi care, pe 6 decembrie, a fost acostat pe o stradă din Oradea şi urcat fără voia sa într-un autoturism unde, sub ameninţarea unui pistol, i s-a pus în vedere că trebuie să le plătească o datorie de 10.000 lei.

„Cei trei s-au deplasat alături de victimă la domiciliul acesteia, au ameninţat-o şi au deposedat-o de 300 euro”, a precizat comisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Ulterior, pe 9 decembrie, cei trei şi-au sunat victima şi i-au cerut alţi 200 euro, bani pe care acesta i-a şi plătit. Însă, de teamă că şantajul va continua, imediat după aceea, s-a prezentat la Poliţie, reclamându-i pe atacatori.

Pe 20 decembrie, la ora 10.00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, împreună cu un echipaj al Poliţiei Municipiului Oradea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a şantajiştilor.

„Cei trei bărbaţi au fost ridicaţi de poliţişti după ce au primit alţi 400 euro, din cei 10.000 lei solicitaţi iniţial”, a mai precizat Alina Dinu.

Poliţiştii au ridicat şi pistolul folosit pentru intimidarea victimei, armă deţinută fără autorizaţie, niciunul dintre cei trei orădeni neavând permis de port armă.

Şantajiştii au fost reţinuţi pentru 24 de ore. fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi apoi la Judecătoria Oradea, unde judecătorul de drepturi şi libertăţi a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă de câte 30 de zile.

Ancheta este continuată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Bihor.

Va mai recomandam:

Jaf ca-n filme, la Oradea. Bijuterii de peste 100.000 de euro, furate în Noaptea de Înviere

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările