Barajul de la Suplacul de Barcău, protejează sondele, locuitorii și drumurile de inundaţiile

Barajul de la Suplacul de Barcău, protejează sondele, locuitorii și drumurile de inundaţiile

Baraj Suplacul de Barcău

Barajul de la Suplacul de Barcău, finalizat în proporţie de 80 la sută, a fost recepţionat astăzi. Realizat cu o investiţie de 89.000 de lei, barajul protejează de inundaţii şi drumul Oradea - Zalău. Direcţia Apelor (D.A.) Crişuri şi-a dat seama de necesitatea unui baraj la Suplacul de Barcău din 1997.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia Apelor (D.A.) Crişuri şi-a dat seama de necesitatea unui baraj la Suplacul de Barcău din 1997, când ploile torenţiale au produs pagube importante: vieţi omeneşti pierdute, sute de gospodării distruse, inundarea a peste 20 de sonde de petrol şi avarierea a trei kilometri din căile de comunicare.

„Barajul va putea asigura de acum o apărare eficientă împotriva inundaţiilor”, a spus Raluca Strati, purtător de cuvând al D.A. Crişuri. „Barajul va fi şi o sursă de apă continuă. Acum, el funcţionează doar ca stavilă împotriva inundaţiilor, direcţionând torentele spre lacul de acumulare”, a explicat Strati.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: