BACALAUREAT DE TOAMNĂ 2013 Peste 2.400 de absolvenţi, din Bihor, susţin examenul

BACALAUREAT DE TOAMNĂ 2013 Peste 2.400 de absolvenţi, din Bihor, susţin examenul

Bac 2013

Emoţii pentru elevii care susţin probele examenului de Bacalaureat. A doua sesiune de Bac începe cu două zile de testare a competenţelor de comunicare în limba română. Pentru această sesiune  s-au înscris peste 2.400 de candidaţi din Bihor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Absolvenţii de liceu vor intra în sala de examen, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei, pe baza actelor de identitate, în ordinea afişată pe listele expuse la intrarea în sălile de clasă unde se susţin probele.

Candidaţii nu vor putea intra în examen cu manuale, caiete, dicţionare, notiţe, telefoane mobile sau orice alt mijloc de comunicare, altfel riscă să fie eliminaţi. De asemenea, ei nu au voie să stea pe holuri mai mult de 5-7 minute, iar în sală vor sta câte unul în bancă şi vor fi supravegheaţi de câte doi profesori şi, desigur, de nelipsitele camere video.

Elevii trebuie să ştie că la examenul oral de română, atunci când intră în sală sunt obligaţi să prezinte în primul rând cartea de identitate comisiei. Ulterior vor extrage un bilet cu subiectul pe care va trebui să-l abordeze şi vor primi o hârtie ştampilată care serveşte drept ciornă.

După două zile în care se va susţine examenul oral la Limba Română, va urma examenul la Limba Maternă, iar pe 20 şi 21 august cel la limba străină. Pe data de 22 şi 23 august, candidaţilor le vor fi evaluate competenţele digitale.

Probele scrise debutează pe 26 august, tot cu Româna, şi vor ţine până pe 30 august, iar notele finale vor fi publicate pe 5 septembrie. Candidaţii pot relua lecţiile video adevarul.ro, pentru fiecare probă, publicate în secţiunea Educaţie.

În prima sesiune, rata promovabilităţii în Bihor a fost de 64,5%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările