BAC 2017 Bihor. Subiectele la Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Încep problele scris la Bacalaureat. FOTO: Arhivă
Încep problele scris la Bacalaureat. FOTO: Arhivă

Un număr de 5.004 de elevi din judeţ dau astăzi examenul de Bac 2017 la Limba şi literatura română. În judeţul Bihor sunt organizate 7 centre de examinare.

UPDATE 12.30

În faţa Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Oradea câţiva părinţi au ales să-şi aştepte copiii să iasă de la examen. Unii au recunoscut că emoţiile puternice nu i-au putut ţine acasă. 

"Am emoţii foarte mari. Sper să se fi descurcat. A învăţat în toţi anii de liceu, dar nu se ştie niciodată. Îşi doreşte din suflet să urmeze facultatea de Drept de la Cluj", ne-a spus mama unuia dintre elevii care au susţinut prima probă a Bacalaureatului. 

În grupuri de câte 3-4 persoane, mamele au purtat discuţii pe tema subiectelor şi a stresului examenului de maturitate. 

elevi

În jurul orei 11.40 au început să iasă primii elevii. Unii au susţinut că subiectele au fost uşoare, în timp ce pentru alţii au fost surprinzătoare.

elevi

"Nu mă aşteptam să fie atât de uşor. Sper să iau o notă mare. Peste 9.50", ne.a spus Antonia.

" E bine că a trecut. Sigur o să iau examenul, dar rămâne să vedem nota. Ce să zic? A fost destul de greu. Acuma asta e. Vedem săptămâna viitoare rezultatul", ne-a mărturisit Andrei.

UPDATE 10.45  PROFILUL UMAN 

La primul subiect elevii au avut de caracteriat relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda.

La al doilea subiect s-a dat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică, potrivit elevilor care au ieşit din sală

PROFILUL REAL

Subiectul I: elevii au avut mai multe cerinţe dintr-un text la prima vedere - poezie „Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinţe, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei în text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicării în realizarea unui proiect în echipă.

La subiectul III a fost un eseu în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ aparţinând lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu. 

image
image

Bacalaureatul 2017 a început în 6 iunie şi continuă de astăzi cu probele scrise. Examenele din cadrul Bac 2017 se termină pe 30 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în cursul lunii iulie.

„Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 – 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio” – atenţionează MEN.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, încep luni 26 iulie, cu testul de Limba şi literatura română. Bacalaureatul se va desfăşura conform următorului calendar: marţi, 27 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată vineri, 30 iunie. 

Calendarul examenului de Bacalaureat naţional sesiunea iunie – iulie 2017:

6 – 7 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română;

8 – 9 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba maternă;

9, 12 – 13 iunie 2017: Evaluarea competenţelor digitale;

14 – 16 iunie 2017: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;

26 iunie 2017: Limba şi literatura română – probă scrisă;

27 iunie 2017: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;

28 iunie 2017: Proba obligatorie a profilului – probă scrisă;

30 iunie 2017: Proba la alegere a profilului şi specializării – probă scrisă;

5 iulie 2017: Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00);

5 iulie 2017: Depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00);

6 – 9 iulie 2017:Rezolvarea contestaţiilor;

10 iulie 2017: Afişarea rezultatelor finale.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite