FOTO Austriecii vor să investească în Bihor. 26 de companii şi-au prezentat serviciile

FOTO Austriecii vor să investească în Bihor. 26 de companii şi-au prezentat serviciile

Intalnire cu investitorii din Austria

26 de companii austriece care activează în domeniul gospodăririi comunale au fost prezente la Oradea, unde şi-au prezentat serviciile în faţa unei audienţe formate din reprezentanţi ai administraţiilor publice locale din judeţ dar şi ai mediului de afaceri bihorean. Întrevederea a fost organizată de Ambasada Austriei la Bucureşti cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întâlnirea autorităţilor publice din Bihor cu reprezentanţii companiilor austriece, care a avut loc în Sala Mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Bihor, a fost precedată de o întrevedere a preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, cu ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Gerhard Reiweger şi cu consilierul comercial din cadrul ambasadei, Rudolf Lukavsky. De altfel, întâlnirea a fost organizată în urma unei vizite pe care ataşatul comercial al Ambasadei Austriei, Vera Maier, a efectuat-o în urmă cu o lună în Bihor, pe parcursul căreia s-a întâlnit cu conducerea Consiliului Judeţean Bihor.

„Am rămas plăcut surprins de rapiditatea cu care s-au derulat lucrurile de la vizita anterioară a doamnei Maier în judeţul nostru şi sper ca întâlnirea de astăzi să ne permită să legăm relaţii de colaborare fructuoase”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, în debutul întrevederii cu diplomaţii austrieci.

„Sperăm ca prin aceste vizite să putem lega relaţii care să fie în folosul ambelor părţi, din punct de vedere economic”, a apreciat la rândul său, E.S. Gerhard Reiweger, ambasadorul Austriei în România.

În acest context, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a prezentat câteva domenii care ar putea prezenta interes pentru investitorii austrieci. „Vom lansa primarilor din judeţ care sunt prezenţi la întâlnire invitaţia de a aduce ei în discuţie şi alte domenii care ar putea fi de interes pentru firmele austriece. Eu vă aştept cu suport, dar şi cu propuneri de curse internaţionale de pe Aeroportul din Oradea, o investiţie pe care am finalizat-o recent şi unde am lucrat cu firma austriacă Porr. De asemenea, electrificarea căii ferate de la intrarea în ţară, din Episcopia, şi până la Cluj Napoca, două proiecte pe care le-am demarat în perioada în care eram în Parlament şi anume centurile ocolitoare Beiuş-Ştei- Vaşcău şi cea de la Aleşd, sunt alte proiecte pe care companiile din ţara dumneavoastră le-ar putea găsi atractive. Şi, de ce nu, Autostrada Transilvania? În plus, în domeniul turismului montan, în zona Vârtop-Arieşeni avem doar două pârtii de schi, iar în alte două staţiuni, la Stâna de Vale şi în zona Padiş, niciuna, deci este un domeniu care necesită dezvoltare”, a precizat Cornel Popa.

„Ne bucurăm că avem atât suportul dumneavoastră cât şi pe cel al oraşului Oradea pentru a putea discuta despre viitoare proiecte comune. Cu siguranţă există oportunităţi de dezvoltare în regiunea dumneavoastră, în special datorită poziţionării geografice şi a legăturilor rutiere. Astăzi mi-ar face plăcere să discutăm nu doar despre tema gospodăririi comunale, ci şi despre alte proiecte precum cele de infrastructură ori ape”, a precizat consilierul comercial în cadrul Ambasadei Austriei, Rudolf Lukavsky.

Ambasadorul Austriei şi-a exprimat convingerea că întâlnirea va reprezenta premisele unor viitoare colaborări de succes şi i-a asigurat pe cei prezenţi de întreaga disponibilitate şi de suportul secţiei comerciale a ambasadei pentru stabilirea de legături.

La întâlnire au luat parte şi viceprimarul Oradiei, Mircea Mălan, dar şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula.

Reprezentanţii fiecăreia dintre cele 26 de companii austriece prezente au făcut câte o scurtă prezentare a domeniilor în care activează. Au urmat apoi prezentări susţinute de: Ovidiu Gavra, directorul Companiei de Apă Oradea, care de altfel are şi o colaborare cu firma austriacă Sekisui SPR Construction, prezentă la întâlnire, de Ioan Maghiar, din partea Primăriei Oradea, de Horia Carţiş, manager al proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor”, de Adina Rada, directorul SC Parcuri Industriale Bihor, de doamna Stela Babău, din partea ADI Ecoland, care a prezentat proiectul centralei pe biomasă de la Săcuieni şi domnul Zoltan Pasztai, directorul general al Eco Bihor, societate care gestionează depozitul ecologic de deşeuri al Oradiei.

În finalul întrevederii participanţii au avut ocazia să poarte discuţii în vederea stabilirii de relaţii economice şi de stabilirea de noi parteneriate.

 

Intalnire cu investitorii din Austria-Foto Claudia Bonchis

Imagini din aceeasi galerie
  • Intalnire cu investitorii din Austria-Foto Claudia Bonchis
  • Investitorii din Austria s+au intalnit cu reprezentantii judetului Bihor-Foto Claudia Bonchis
  • Intalnire cu investitorii din Austria
  • Investitorii din Austria s+au intalnit cu reprezentantii judetului Bihor-Foto Claudia Bonchis
  • Investitorii din Austria s+au intalnit cu reprezentantii judetului Bihor-Foto Claudia Bonchis
  • Investitorii din Austria s+au intalnit cu reprezentantii judetului Bihor-Foto Claudia Bonchis
  • Investitorii din Austria s+au intalnit cu reprezentantii judetului Bihor-Foto Claudia Bonchis
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările