Au reînceput lucrările la parcarea de pe malul Crişului Repede. Când se vor finaliza

Au reînceput lucrările la parcarea de pe malul Crişului Repede. Când se vor finaliza

Au reinceput lucrarile la parcarea de pe strada Independentei

Lucrările la parcarea subterană de pe malul Crişului Repede, pe strada Independenţei, au fost reluate după o pauză de un an. Între timp, a fost schimbat proiectantul şi soluţia tehnică, municipalitatea susţinând că lucrările vor fi gata până la sfârşitul anului 2018

Ştiri pe aceeaşi temă

Au fost reluate lucrările de construcţie a parcării subterane de pe strada Independenţei, după un an de pauză. Viceprimarul Florin Birta susţine că, în această perioadă, a fost nevoie să se găsească o altă soluţie tehnică şi un alt proiectant.

Mai exact, s-a renunţat la contractul cu proiectantul clujean Macalik Arnold, care nu putea să fie în Oradea pentru a supraveghea lucrările, acesta fiind înlocuit de proiectantul orădean Paul Szasz.

„Am deblocat lucrările la această parcare, am schimbat proiectantul datorită complexităţii lucrărilor şi a faptului că era necesar ca proiectantul să fie prezent zilnic aici. Acum se toarnă o şapă de egalizare, urmează să se realizeze apoi stratul de hidroizolaţie şi stratul radier de beton. Apoi, pe verticală, pe lângă pereţii mulaţi, va continua construcţia propriu-zisă a parcării, în aşa fel încât la finele anului viitor să avem parcarea finalizată”, a declarat Florin Birta.

Viceprimarul orădean a mai menţionat că au fost găsite cele mai bune soluţii pentru ca apa să nu se infiltreze în parcare.

„Este important să facem o parcare funcţională din toate punctele de vedere, aceasta fiind la doar 4 metri distanţă de Crişul Repede. S-au găsit cele mai bune soluţii pentru hidroizolaţie în aşa fel încât să nu avem probleme cu apa care s-ar putea infiltra în nivelele subterane”, susţine Birta.

Valoarea totală a lucrărilor la parcarea subterană este de 24.150.000 lei fără TVA. La final, aceasta ar urma să aibă în jur de 400 locuri de parcare amenajate pe patru nivele subterane.

De asemenea, aici este prevăzută atât o zonă de promenadă, care să facă legătura dintre Podul Ferdinand (rebotezat Sf. Ladislau) şi Podul Intelectualilor, cât şi o piaţetă deasupra parcării.

 

citeste totul despre: