Au investit în dotări şcolare banii economisiţi la utilităţi pe perioada cursurilor online. Se întâmplă în mai multe şcoli din Bihor

Au investit în dotări şcolare banii economisiţi la utilităţi pe perioada cursurilor online. Se întâmplă în mai multe şcoli din Bihor

Dascălii Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea au fost dotaţi cu tablete grafice

Dascălii de la mai multe şcoli din Bihor au investit economiile făcute la utilităţi, de când şcoala a devenit online, pentru dotări şi echipamente inteligente, achiziţionând tablete grafice, videoproiectoare, camere web, unii ajungând să transmită astfel orele chiar din sălile de clasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” din Oradea profesorii şi învăţătorii au primit tablete grafice pe care profesorii pot desena sau scrie cu creionul, pot partaja ecranul. "Pur şi simplu elevii văd ce scriu, în timp ce scriu. Exact ca în clasă”, a declarat directorul Iulius Timar, potrivit ebihoreanul.ro.

Dispozitivele sunt utile la matematică, fizică, chimie, biologie, dar şi pentru învăţătoare. "Una este să explice cum se face litera „a”, alta să scrie în timp real şi elevii să vadă”, a mai spus directorul, adăugând că toţi profesorii participă la şedinţe, în care sunt învăţaţi să folosească noile aparate.

Potrivit directorului, economiile făcute la utilităţi precum apă, energie electrică sau încălzire se ridică la circa 300.000 de lei, din cei 800.000 lei alocaţi pentru acest an. Din această sumă, conducerea şcolii a mai cumpărat mobilier în sălile de clasă dar şi 58 de tablete pentru elevii care nu aveau cum să intre la orele online. „Avem elevi care sunt şase fraţi şi aveau o singură tabletă. Acum toţi au câte o tabletă”, a precizat directorul.

La Liceul Teologic Emanuel, tot din Oradea, banii strânşi în urma facturilor reduse pentru utilităţi au fost folosiţi pentru achiziţia de videoproiectoare, laptop-uri şi camere web pentru fiecare sală de clasă, reţeaua de internet a şcolii a fost modernizată, astfel încât profesorii care transmit orele din sălile de clasă să aibă toate facilităţile necesare.

Economiile făcute la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Ştei au fost folosite pentru dotări inteligente. Astfel, fiecare clasă este legată la reţeaua de internet, au camere de luat vederi şi laptopuri. "Am cumpărat chiar şi o tablă “smart”. Ceea ce putem face noi, din economiile noastre, vom face”, a declarat directorul Cristian Andru. 

Directorii spun că au găsit înţelegere la administraţiile locale, care le finanţează cheltuielile cu utilităţile, pentru a putea schimba destinaţia banilor. "I-am încurajat ca din economiile pe care le fac, an de an, banii rămaşi, să-i folosească pentru cumpărarea materialelor didactice necesare procesului de învăţământ", a explicat Lucian Popa, directorul Administraţiei Imobiliară Oradea.

Vă recomandăm şi: 

Cuplul care jefuia prostituate, trimis la închisoare. Modul lor de operare pare desprins din filmele de acţiune

Cum arată cea mai modernă Unitate de Urgenţă din ţară. Are tehnologii unice de investigare FOTO VIDEO

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările