Autobuz decapotabil pentru turiştii care vizitează unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Cât costă biletul

Autobuz decapotabil pentru turiştii care vizitează unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Cât costă biletul

Autobuzul turistic

Decapotabil şi fără geamuri laterale, un autobuz turistic îi va purta pe vizitatorii unui oraş din România pe la cele mai importante obiective pentru a le oferi ocazia să vadă cât mai bine împrejurimile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea de Transport Local Oradea a achiziţionat din Oslo, Norvegia, un autobuz turistic. Acesta a costat 67.000 de euro şi a circulat prin oraşul nordic în jur de 60.000 de km, dar este în stare foarte bună, fiind fabricat în anul 2008.

Autobuzul are o capacitate de 33 de locuri, este dotat cu staţie de amplificare şi cu căşti la fiecare scaun, pentru traducerea în patru limbi străine a ghidajului.

Primăria Oradea va stabili un traseu zilnic pe care se deplasa autovehiculul, cu o viteză relativ mică, pentru a oferi turiştilor ocazia să vadă cât mai bine împrejurimile.

Autobuzul va opri în mai multe puncte de interes turistic, fiind programate în jur de şase curse pe zi, cu pornire din centrul municipiului.

Preţul unui bilet va fi cuprins între 25 şi 50 de lei, pentru o zi, pasagerii având posibilitatea să îl folosească şi după vizitarea unor obiective.

Autovehiculul va fi pus în circulaţie în aproximativ o săptămână. Astfel de autovehicule mai sunt doar în Bucureşti şi Constanţa.

Directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), Mihai Jurca, a declarat că, în anul 2017, numărul turiştilor în Oradea a înregistrat o creştere cu aproape 18% faţă de anul anterior, ajungând la un număr record până acum de 225.000 de turişti. Dacă s-ar adăuga şi numărul turiştilor din Băile Felix şi Băile 1 Mai, numărul, per total, circa 380.000, l-ar depăşi cel înregistrat în Sibiu sau Cluj, a mai precizat Jurca.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările