Artiştii orădeni care au concertat în oraşul chinez cu virusul ucigaş au fost trimişi la medic. „Sunt bine, este doar preventiv“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wuhan, oraşul în care au concertat artiştii români a fost închis din cauza coronavirusului ucigaş
Wuhan, oraşul în care au concertat artiştii români a fost închis din cauza coronavirusului ucigaş

Trei dintre cei 50 de artişti din România care, sub conducerea Filarmonicii Banatului din Timişoara au susţinut un turneu de 49 de zile în China, concertând inclusiv în Wuhan, oraşul închis acum şi de unde a pornit coronavirului gripal ucigaş sunt din Bihor şi vor fi evaluaţi de medicii de familie.

Directorul Filarmonicii din Oradea, Meleg Vilmos, a declarat, joi, pentru Adevarul.ro, că dintre cele trei persoane, două sunt angajate ale instituţiei şi le-a recomandat să facă o vizită la medicul de familie înainte de a se întoarce la lucru.

meleg vilmos

 "Artiştii s-au întors luni. Este vorba despre cornista Anca Bodea şi violoncelista Alina Drimbe. Ele se simt bine, nu au niciun simptom, au fost controlate şi pe Aeroportul din Frankfurt, la întoarcere din China. Însă am sunat la DSP şi am întrebat ce e de făcut, având în vedere acel virus. Mi s-a spus să meargă preventiv la medicul de familie", a spus Meleg Vilmos (foto). 

La fel va face un artist profesionist orădean care a participat la turneu, violonistul Ludovic Murja. "Am fost sunat de la Bucureşti să merg să fac un control la Spitalul de boli Infecţioase. Sunt chiar acum la spital", a declarat, pentru Adevarul.ro, violonistul.

Potrivit şefei Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă, medicii de familie au primit o adresă în care sunt informaţi despre toate procedurile pe care trebuie să le facă în cazul în care au pacienţi cu simptome de gripă. 

"Până în prezent, (joi, 23 ianuarie = n.r.) 24 de probe au fost trimise din Bihor la Institutul Cantacuzino, pentru analize, rezultatul fiind în toate cazurile negativ”; spune Rahotă.

Conform sursei citate, în judeţ, săptămânal, la unităţile de primire a urgenţelor se prezintă aproximativ 5.000 de persoane cu viroze şi alte afecţiuni respiratorii, deocamdată fiind confirmat un singur pacient cu gripă. "Sunt mai puţini decât în anii trecuţi", a mai arătat Rahotă.

O orchestră formată de 50 de artişti din România, sub conducerea Filarmonicii Banatul din Timişoara, a susţinut un turneu de 49 de zile în China. Printre oraşele în care au concertat muzicienii este şi Wuhan, zona de unde a pornit un coronavirus ucigaş.

Din orchestra care a participat la turneul din China au făcut parte 50 de muzicieni, 18 artişti de la Filarmonica Banatul din Timişoara, trei de la Opera Naţională din Timişoara, iar restul de la mai multe filarmonici din ţară. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite