Apel către instituţiile publice şi primării. Se cere implicare şi voluntariat

Apel către instituţiile publice şi primării. Se cere implicare şi voluntariat

Prefectul Ioan Mihaiu

Prefectul de Bihor Ioan Mihaiu a făcut un apel la voluntariat şi implicare civică. Acelaşi mesaj este transmis către toate primăriile, companiile, ONG-urile, bisericile şi alte organizaţii care ar putea să se implice în situaţii de urgenţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma furtunii abătute duminică în vestul ţării, şi implicit în judeţul Bihor, raportul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă declara 37 persoane rănite, 237 localităţi cu avarii la reţelele electrice, fiind afectaţi aproximativ 20.000 consumatori şi un număr de 38 de unităţi administrativ-teritoriale afectate.

„După 48 de ore de muncă asiduă, putem spune că mai sunt opt localităţi afectate, precum şi 1.092 de consumatori fără energie electrică. De menţionat că 46 de echipe încă lucrează pentru a se relua alimentarea cu energie electrică, pentru a elibera drumurile de copaci căzuţi, precum şi pentru alte intervenţii necesare în zonele afectate”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Bihor.

Pe lângă toate acestea, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu, a ţinut să atragă atenţia asupra a ceea ce ar trebui să se facă, în acest sens convocând de urgenţă Colegiul Prefectural, prilej cu care a făcut apel la voluntariat şi implicare civică din partea tuturor instituţiilor din judeţ.

„Prefectul recomandă, de asemenea, tuturor primăriilor neafectate, companiilor, ONG-urilor, bisericilor şi altor organizaţii să nu rămână indiferente faţă de situaţia celor încercaţi în această perioadă şi să se implice, atât cât pot, fizic şi/sau financiar, în acest act de normalitate, fiind datoria noastră civică şi morală, a tuturor, să facem acest gest”, se mai precizează în comunicat.

 

citeste totul despre: