Anomaliile pământului. Dealul din Bihor unde maşinile urcă fără motor - care sunt explicaţiile specialiştilor pentru un fenomen considerat de mulţi ciudat

Anomaliile pământului. Dealul din Bihor unde maşinile urcă fără motor - care sunt explicaţiile specialiştilor pentru un fenomen considerat de mulţi ciudat

Dealul din Varciorog-foto-absolventi1969.files.wordpress.com

Conducătorii auto care ajung pe dealul din localitatea bihoreană Vârciorog pot trăi o adevărată minune. Dacă îşi opresc maşina, vor observa cum aceasta o va lua la deal fără să fie pornită. Acest fenomen pare să fie unul ciudat, sau mai bine spus, una dintre anomaliile pământului.

Ştiri pe aceeaşi temă

E greu de crezut că o maşină o poate lua la deal cu motorul oprit. În Bihor, acest lucru chiar este posibil. Totul se întâmplă pe un deal din localitatea Vârciorog, acolo unde şoferii curioşi, nu de puţine ori au încercat şi s-au convins de aces lucru. Cu motorul pornit, maşina a luat-o la deal.  

Profesorul orădean Valentin Cucer este fascinat de acest fenomen pe care-l studiază de mai mulţi ani. Potrivit profesorului de fizică, nu este vorba despre un fenomen magnetic, şi asta pentru că dacă s-ar vorbi despre un astfel de fenomen, intensitatea lui ar trebui să fie mult mai mare.

“Dacă la mijloc ar fi un fenomen magnetic, cel mai sigur s-ar fi magnetizat şi piesele maşinilor. Nu este exclus ca în zonă să existe un minereu greu, de o densitate enormă. În acest fel s-ar putea oferi o explicaţie. Obiectele lăsate libere la baza dealului suhnt atrase de acel zăcământ”, este de părere profesorul de fizică.

 Cei care trec întâmplător prin zonă, dar şi oamenii locului sunt uimiţi de acest fenomen. Nu ştiu dacă este vorba despre ceva ştiinţific sau e vorba despre vreo altă minune.

Profesorul Vasile Cucer a încercat multe experimente în zonă şi susţine că el însuşi a simţi ceva mai deosebit în zona respectivă.

“Este un deal pe care maşinile urcă fără motor. Greu de crezut, dar adevărat. Maşina are nevoie doar de un impuls minim pentru a o lua la vale. Se pare că este un fenomen ciudat, una dintre anomaliile pământului”, este de părere profesorul. 

Vă mai recomandam:

FOTO Tehnologie specială pentru pereţii parcării subterane din centrul Oradei

FOTO Autobuze cu wi-fi, pe străzile din Oradea. Peste jumătate de milion de euro a plătit OTL pentru şapte noi mijloace de transport în comun

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările