Al doilea oraş din România în care plata călătoriilor cu tramvaiele şi autobuzele poate fi făcută direct cu cardul bancar

Al doilea oraş din România în care plata călătoriilor cu tramvaiele şi autobuzele poate fi făcută direct cu cardul bancar

Foto: oradea.ro

Oradea este al doilea oraş al ţării, după Sibiu, în care călătoriile cu mijloacele de transport în comun pot fi plătite cu cardul contactless, ori cu telefonul mobil, direct în tramvaie sau autobuze.

Compania de transport local (OTL) a introdus din această lună plata directă a călătoriei în mijloacele de transport în comun, cu un card contactless Visa sau Mastercard, sau un telefon mobil inteligent, care foloseşte tot tehnologia NFC pentru transmisia datelor. 
 
Până în prezent au fost montate 342 de terminale POS în mijloacele de transport în comun din Oradea, care permit plata biletului de călătorie, folosind un card bancar.
 
Instalarea şi testarea noilor aparate a durat patru luni, sistemul devenind funcţional de la 1 februarie 2019.
 
Orice posesor de card bancar valid cu funcţie contactless, indiferent de banca emitentă din România sau străinătate poate să-şi achite călătoria prin apropierea cardului de acest aparat. 
 
În cazul tranzacţiei reuşite pe ecranul acestuia va apărea culoarea verde, aparatul eliberând o recipisă cu toate datele tranzacţiei, inclusiv ultimele patru cifre ale cardului bancar cu care a fost efectuată tranzacţia, iar în cazul unui control, se va prezenta atât chitanţa cât şi cardul bancar.
 
 Dacă tranzacţia nu a reuşit, dacă pe card nu sunt destui bani disponibili sau a expirat, ecranul va afişa culoarea roşie.
 
Călătoria achitată astfel are tarif identic cu cel perceput prin metodele de plată deja existente, fără comision. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: