Ajutaţi de firme fantomă, afaceriștii au prejudiciat statul cu peste 2.5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii orădeni au efectuat luni seara 25 de percheziţii domiciliare, fiind reţinute cinci persoane suspectate că ar fi adus un prejudiciu de peste 2.5 milioane de lei statului. Cei cinci au fost prezentaţi ieri, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă. Trei au primit mandat de arestare pentru 29 de zile.       

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor au efectuat luni seara 25 de percheziţii domiciliare în Oradea şi în cinci localităţi din Bihor. Au avut loc descinderi la adresele şi sediile sociale a 11 persoane suspectate de evaziune fiscală şi complicitate. Acestea sunt  reprezentanţii a cinci societăţi comerciale cu sediile în Oradea şi în localităţile bihorene Botean şi Sântandrei. Începând de anul trecut, ele ar fi creat un circuit comercial, aducând prejudicii mari statului prin sustragerea de la plata T.V.A. şi a impozitului pe profit.  „Prin intermediul respectivelor firme, au cumpărat legume şi fructe de  la diverşi furnizori externi, care, au fost comercilizate, fără ca impozitele şi taxele  să fie achitate bugetului de stat. Beneficiarul circuitului evazionist derulat prin intermediul societăţilor de tip „fantomă" interpuse este o societate comercială cu sediul în Sântandrei, administrată de doi dintre suspecţi. De altfel, respectiva societate este singurul agent economic care a creditat conturile bancare ale celorlate patru firme de ,„tip fantomă" a spus inspector principal Alina Dinu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor.

Trei suspecţi rămân după gratii

După audierile  de ieri orădenii Magyarie Edmond Romeo în vârstă de 38 de ani, Lintmazer Jozsef Robert de 36 de ani şi Hadade Mircea de 53 de ani au primit din partea magistraţilor  mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Tot ieri au fost audiaţi şi soţii Adrian şi Loredana Zamar. În cazul soţiei procurorii au impus interdicţia de a părăsi localitatea timp de 30 de zile, în timp ce la ora închiderii ziarului, soţul era audiat.  În urma percheziţiilor efectuate luni seara  au fost descoperite şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor,  sisteme informatice, generatoare de coduri pentru plăţi internet - banking, carduri bancare, precum şi evidenţe contabile pentru societăţile angrenate în circuitul evazionist. „Prejudiciului total provocat depăşeşte 2.500.000 lei, din care, peste 1.600.000 lei au fost transferaţi de suspecţi în contul uneia din societăţile implicate, bani retraşi ulterior de aceştia din contul bancar al societăţii" a spus Alina Dinu Totodată, poliţiştii au înaintat către 20 de unităţi bancare din Oradea, ordonanţe de proprire asupra oricărui cont deschis de către suspecţi, iar bunurile şi imobilele celor în cauză au fost puse sub sechestru.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite