Accident mortal de muncă în timpul unor lucrări de extindere a reţelei de gaz în Oradea. Un muncitor angajat la negru a fost strivit de o conductă

Accident mortal de muncă în timpul unor lucrări de extindere a reţelei de gaz în Oradea. Un muncitor angajat la negru a fost strivit de o conductă

Foto: arhiva Adevărul

Procurori, poliţişti şi reprezentanţi ai Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor au declanşat o anchetă după moartea unui muncitor, angajat la negru, care a murit strivit de o conductă în timp ce lucra la extinderea reţelei de gaz din zona industrială a Oradei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a produs, miercuri, la prânz, în jurul orei 13.00. Muncitorul, un tânăr în vârstă de 30 ani din localitatea bihoreană Săcueni, care lucra fără forme legale, se afla în şanţ şi aştepta ca un coleg de muncă să coboare conducta cu un utilaj pentru a fi fixată şi sudată.
 
Conducta s-a desprins, însă, din ham, lovindu-l în cap pe tânăr, care a murit pe loc.
 
Ancheta în caz este efectuată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Bihor sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi în colaborare cu reprezentaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă.
 
Şeful ITM Bihor, Marius Rotar, a confirmat, vineri, pentru Adevărul, că victima nu avea contract de muncă, deci nici protecţie socială şi nici instructaj în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. „Facem cercetări pentru a stabili cauza accidentului de muncă dar şi cine se face vinovat de această întâmplare nefericită”, a spus şeful ITM.
citeste totul despre: